• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Lijkt het je leuk samen met leerlingen te werken aan thema’s als een duurzame samenleving? Voeding en gezondheid? De werking van robots? Dan is de lerarenopleiding Science & Technology wellicht iets voor jou. Je kiest dan voor een veelzijdige baan en geeft les in het vakgebied mens en natuur. Je werkt in een uitdagende omgeving, je coacht leerlingen bij hun studie, je hebt contact met bedrijven, je ontwikkelt onderwijs en je voert gesprekken met ouders.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Een leraar combineert vakmanschap en meesterschap. We brengen je brede vakkennis en een breed scala aan vaardigheden bij met colleges, opdrachten, practica en projecten. We leren je deze kennis over te brengen op je leerlingen en hoe je leerlingen kunt begeleiden. Je gaat zelf ook snel lesgeven op een school, tijdens stages. Daarnaast loop je ook stage bij verschillende bedrijven om zo een goed beeld te krijgen van de wereld van wetenschap en technologie.Naast de praktijk volg je onderdelen als groepsdynamica, leer- en ontwikkelings-psychologie, schoolorganisatie, lesgeven en leerlingbegeleiding. We begeleiden je intensief en je kunt altijd terecht bij je studieloopbaan-begeleider.

Wat verwachten wij van jou

Als leraar ben je, naast een expert op je vakgebied, ook pedagoog, communicatie-deskundige en organisatietalent in één. Daarnaast heb je als leraar science & technology duidelijk interesse in wetenschap; ben je nieuwsgierig naar de werking van producten, processen en systemen, evenals de impact ervan op de gebruiker. Leraar zijn is een veelzijdig beroep en vereist veel kwaliteiten. Om het leraarschap aan te kunnen beschik je over een analytisch vermogen en kun je onderzoekend te werk gaan. Je maakt gemakkelijk contact en vindt het leuk om jonge mensen dingen te leren.

Open dag - 16 november

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Opleidingstype
Hbo-bachelor