• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Heb jij interesse in wetenschap, techniek en technologie en zou je daarin zelf les willen gaan geven? Kies dan voor de lerarenopleiding Science & Technology. Deze nieuwe opleiding is breed van opzet, waardoor je in staat bent om verschillende vakken zoals natuurkunde, techniek, scheikunde en biologie te combineren. Als leraar kies je voor een veelzijdige baan met toekomstperspectief, waarin je onder andere leerlingen coacht bij het werken aan onderzoek en projecten, contact hebt met bedrijven en ouders, en waarin je ook je eigen lessen geeft en ontwikkelt.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

In deze opleiding ben je zelf eigenaar over hoe je wilt leren en wat je wilt doen om jezelf te ontwikkelen tot de best denkbare Science&Technology docent. Om jouw leren vorm te geven bieden we je een set met leeruitkomsten aan die je gaat ontwikkelen. Onder begeleiding denk je zelf na over hoe je de kennis en vaardigheden van de leeruitkomst wilt gaan verwerven. De experts zijn beschikbaar om je te ondersteunen en we bieden veel praktijk mogelijkheden op verschillende scholen.

Wat verwachten wij van jou

Als leraar ben je een talent coach voor leerlingen om hun bèta talent te helpen ontwikkelen. Je maakt makkelijke contact en bent gemotiveerd om leerlingen te laten groeien. Als brede bèta ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap en techniek, met daarbij belangstelling in het zelf maken van nieuwe producten. Om tot het best mogelijke resultaat te komen gebruik je de kracht van samenwerken.

Meelopen & Proefstuderen

Loop een dagje mee

Geef jezelf nu op!
Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd ook in Deeltijd
Tilburg
Startmoment(en)
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Education

Aanmelden doe je bij studielink.
Voor deze opleiding gebruik je:

Instituut Fontys Hogescholen
Locatie Tilburg
Opleiding B Opleiding tot leraar vo 2e graad in Techniek
Zo pak je het aan

Contact

We beantwoorden graag jouw vragen over de opleiding, je inschrijving, open dagen en meeloopdagen.
We zijn elke werkdag bereikbaar van 8.30 - 17.00u.

studentzakenflot@fontys.nl

Open dag - 16 november

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Toelating

Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM
EM na of nlt
NG
NT

MBO Niveau 4

Lees precies hoe het zit

Studiekosten

Collegegeld, studieboeken, laptop, ...

De kosten op een rij

Tilburg of Sittard?

Deze opleiding kun je bij Fontys volgen in zowel Tilburg als Sittard.

Coördinator

Mandy Stoop