• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Heb jij interesse in wetenschap, techniek en technologie en zou je daarin zelf les willen gaan geven? Kies dan voor de lerarenopleiding Science & Technology. Deze nieuwe opleiding is breed van opzet, waardoor je in staat bent om verschillende vakken zoals natuurkunde, techniek, scheikunde en biologie te combineren. Als leraar kies je voor een veelzijdige baan met toekomstperspectief, waarin je onder andere leerlingen coacht bij het werken aan onderzoek en projecten, contact hebt met bedrijven en ouders, en waarin je ook je eigen lessen geeft en ontwikkelt.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Een leraar combineert vakmanschap en meesterschap. We brengen je brede vakkennis bij met colleges, opdrachten, practica en projecten. We leren je deze kennis over te brengen op je leerlingen en hoe je hen kunt begeleiden. Je gaat zelf ook snel lesgeven op een school, tijdens stages. Daarnaast loop je stage bij verschillende bedrijven om zo een goed beeld te krijgen van de wereld van wetenschap en technologie. Naast de praktijk volg je onderwijskunde en vakdidactiek met onderdelen als groepsdynamica, leer- en ontwikkelingspsychologie, schoolorganisatie en leren lesgeven. We begeleiden je daarbij intensief.

Wat verwachten wij van jou

Als leraar ben je, naast een bèta-brede enthousiasteling, ook pedagoog, communicatiedeskundige en organisatietalent in één. Daarnaast heb je duidelijk interesse in wetenschap, techniek en technologie; ben je nieuwsgierig naar de werking van producten, processen en systemen, evenals de impact ervan op de gebruiker. Leraar zijn is een veelzijdig beroep en vereist veel kwaliteiten. Om het leraarschap aan te kunnen beschik je over een analytisch vermogen en kun je onderzoekend te werk gaan. Je maakt gemakkelijk contact en vindt het leuk om jonge mensen dingen te leren en bij te dragen aan hun talent- en interesseontwikkeling.

Meelopen & Proefstuderen

Loop een dagje mee

Geef jezelf nu op!
Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd ook in Deeltijd
Tilburg
Startmoment(en)
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Education

Aanmelden doe je bij studielink.
Voor deze opleiding gebruik je:

Instituut Fontys Hogescholen
Locatie Tilburg
Opleiding B Opleiding tot leraar vo 2e graad in Techniek

Contact

We beantwoorden graag jouw vragen over de opleiding, je inschrijving, open dagen en meeloopdagen.
We zijn elke werkdag bereikbaar van 8.30 - 17.00u.

studentzakenflot@fontys.nl
Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM
EM na of nlt
NG
NT

MBO Niveau 4

Studiekosten

Collegegeld, studieboeken, laptop, ...

De kosten op een rij

Tilburg of Sittard?

Deze opleiding kun je bij Fontys volgen in zowel Tilburg als Sittard.

Coördinator

Mandy Stoop