• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

In simpele vorm heb je in het dagelijks leven regelmatig met wiskunde te maken. Even snel uitrekenen wat die broek in de uitverkoop kost, een sudoku oplossen of de vertrektijden op het station opzoeken. Maar wiskunde is ook een wetenschap die volop in ontwikkeling is en waarvan we steeds meer terugzien in de praktijk. Wiskunde is ook een vak, waarvoor veel leerlingen in het voortgezet onderwijs kiezen. Vind jij het een uitdaging om wiskunde begrijpelijk en leuk aan leerlingen over te brengen? Kies dan voor de lerarenopleiding Wiskunde.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Een leraar combineert vakmanschap en meesterschap. We brengen je vakkennis bij op hoog niveau met colleges, opdrachten, practica en projecten. We leren je je vakkennis over te brengen op je leerlingen. De beste wijze om dat te leren is uiteraard voor de klas. Je gaat dus al vrij snel op stage. Naast de praktijk volg je onderwijskunde en vakdidactiek. Dan krijg je o.a. groepsdynamiek, leer- en ontwikkelingspsychologie, schoolorganisatie, lesgeven en leerlingenbegeleiding. We begeleiden je intensief en je kunt altijd terecht bij onze studieloopbaanbegeleider voor een gesprek of advies.

Wat verwachten wij van jou

De lat ligt hoog! Een leraar heeft passie voor het vak én voor leerlingen. Om deze opleiding succesvol te kunnen volgen moet je goed zijn in wiskunde. Je moet het leuk vinden om met jonge mensen om te gaan en makkelijk contact met ze kunnen maken. Of je geschikt bent voor de studie en het beroep van leraar laat je zien in het eerste jaar waarin je 60 studiepunten moet behalen. Dat is hard werken en vraagt een ambitieuze studiehouding, zodat je goed wordt in je vak en gaat behoren tot de meest inspirerende docenten! Een uitdaging die we graag met jou aangaan.

Sfeerafbeelding Fontys

Open dag - 16 november

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd ook in Deeltijd
Locatie
Sittard
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Education
Sfeerafbeelding Fontys

Sittard of Tilburg?

Deze opleiding kun je bij Fontys volgen in zowel Sittard als Tilburg.
Meer over Fontys Lerarenopleiding Sittard

Contact met Leraar Wiskunde

Algemene vragen over de opleiding, open dagen en meeloopdagen: 08850 77088 of lero-sittard@fontys.nl

Alles wat te maken heeft met inschrijvingen en studentzaken: 08850 79599 of stip-sittard@fontys.nl