Master in 5 jaar

Sfeerafbeelding Fontys

Voor vwo’ers bestaat de mogelijkheid om de bacheloropleiding te versnellen. Je doet de bachelor wiskunde in drie jaar en aansluitend in twee jaar de master. Je hebt dan in vijf jaar een tweedegraads- én eerstegraadslesbevoegdheid. Je mag dan in het gehele voortgezet onderwijs (bovenbouw en onderbouw), middelbaar beroepsonderwijs en hoger beroepsonderwijs het vak wiskunde geven.

Het voordeel van deze opleiding bij Fontys in Sittard in vergelijking met een universitaire opleiding tot docent, die ook 5 jaar duurt, is dat je al vanaf het begin van de opleiding bezig bent met je onderwijskundige ontwikkeling. Je ervaart wat het betekent om als docent voor de klas te staan, terwijl je toch diepgaande vakkennis beheerst.

Hoe werkt het?

In het eerste studiejaar volg je vakinhoud, vakdidactiek en onderwijskunde van het eerste jaar, aangevuld met vakken uit de hoofdfase en je loopt een havo-/vwo-stage (onderbouw). In het tweede jaar volg je vakinhoud, vakdidactiek en onderwijskunde uit de hoofdfase en loop je stage in het (v)mbo. In het derde jaar kies je een afstudeerrichting. Wanneer je de master wiskunde gaat doen is je afstudeerrichting havo/vwo. Binnen deze afstudeerrichting doe jij je stage en je afstudeeronderzoek. Aan het einde van het derde jaar sluit je de bacheloropleiding af en ben je opgeleid tot bachelor of education wiskunde. Aansluitend ga je dus verder met de masteropleiding wiskunde. Deze masteropleiding duurt twee jaar en levert je de titel master of education wiskunde.

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Francis Vanhommerig.

f.vanhommerig@fontys.nl