De Academische Pabo

Op scholen is meer en meer behoefte aan academisch opgeleide leraren die kunnen lesgeven, maar ook onderzoeksvaardigheden bezitten en sleutelfuncties in een basisschoolteam kunnen vervullen. Deze leraren kunnen bijvoorbeeld op basis van evaluaties van de resultaten van hun leerlingen opbrengstgericht werken en samen met collega’s innovatieprojecten tot een goed einde brengen.

Programma

De Nieuwste Pabo biedt daarom samen met de Lerarenuniversiteit van de Open Universiteit de Academische Pabo aan, die bestaat uit modules op wetenschappelijk bachelorniveau waarin onderwijskundige kennis, academische vaardigheden en onderzoeksvaardigheden centraal staan. Een succesvolle afronding van dit traject biedt direct toegang tot de masteropleiding Onderwijswetenschappen van de Open Universiteit.

Toelating

Voor toelating tot de Academische Pabo zal de student moeten deelnemen aan een intakeprocedure. De intake zal o.a. bestaan uit een schrijfopdracht en een gesprek. De reken-, taal-, en OJW-toetsen moeten behaald zijn. Wil je meer informatie over de toelatingsprocedure? Neem dan contact op met Linda Verheijen, zij beantwoordt graag al jouw vragen.

Kijk voor meer informatie op de site van de Nieuwste Pabo.

Céline vertelt

Céline Leblanc is een van de studenten die koos voor de Academische Pabo. ‘In dit programma vind ik de extra diepgang en uitdaging die ik graag wil hebben in een opleiding,’ aldus Céline. ‘Daarnaast vergroot ik op deze manier natuurlijk ook mijn kansen op de arbeidsmarkt.

De eerste module Onderwijswetenschap vond ik echt heel interessant. Statistiek was wel even pittig,’ zo vertelt Céline over haar ervaringen, ‘maar door de goede begeleiding ben ik er toch uitgekomen en heb ik veel geleerd.’