Waar word ik voor opgeleid?

Fontys ALO leidt op tot leraar Lichamelijke Opvoeding in de eerste graad. De meesten van onze afgestudeerden komen dan ook in het onderwijs terecht. We zien daarnaast dat ALO-afgestudeerden ook buiten het onderwijs aan de slag gaan als combinatiefunctionaris of buurtsportcoach binnen een gemeentelijke instantie. In alle gevallen levert de ALO-afgestudeerde een bijdrage aan de zelfstandigheid, het zelfvertrouwen en de betrokkenheid van leerlingen. Dit doen onze afgestudeerden door ervoor te zorgen dat de leerlingen zichzelf mogen zijn en het beste uit zichzelf naar boven kunnen halen op het gebied van sport en bewegen.
  • Kans op werk
    We zien dat de erkenning van het belang van sport en bewegen binnen de Nederlandse samenleving de laatste jaren steeds meer toeneemt. De school is dé plek om alle kinderen te bereiken en hen beter te leren bewegen en te motiveren voor een leven lang bewegen; Onderzoek van onder andere Studiekeuze123 en het Inter-stedelijk Studenten Overleg (2016) wijst uit dat 86% van de afgestudeerden binnen 1,5 jaar werk op niveau heeft gevonden.
  • Doorstuderen

Wil je na de ALO doorstuderen?

Fontys Sporthogeschool biedt de voltijd- en deeltijdmaster sport- en bewegingsonderwijs aan. Deze opleiding wordt al jaren erkend als excellente opleiding en biedt haar studenten een uitdagend programma gericht op toegepast onderzoek binnen het brede veld van sport en bewegen. De kracht van deze opleiding is haar praktische benadering bij het ontwerpen en implementeren van effectieve onderwijs- en beweegprogramma's.