Na de opleiding

Er is veel vraag naar goed opgeleide logistici en je komt na je opleiding dan ook makkelijk aan de slag, bijvoorbeeld als planner op een groot postsorteercentrum als coördinator van grote partijen, ter ondersteuning van de planning. Je achterhaalt wanneer grote partijen hun post aanbieden, brengt in kaart hoeveel capaciteit er is en hoe men optimaal gebruik kan maken van beschikbare mensen en machines. Een ander voorbeeld is een functie als warehousemanager. Je werkt op een distributiecentrum, bijvoorbeeld van levensmiddelen of onderdelen voor computers of auto's. Je zorgt ervoor dat er voldoende personeel en materieel is en houdt de kwaliteit van het proces in de gaten.

Logistiek manager is ook een optie. De logistiek manager geeft leiding aan tien tot tachtig medewerkers zoals postsorteerders, postbodes en chauffeurs. Hij schat in hoeveel werk er aankomt en kijkt of er voldoende machines en mensen zijn om dat aan te kunnen. Hij is het eerste aanspreekpunt bij vragen of problemen van medewerkers, levert gegevens voor planningen en bedrijfsstrategie en is de verbindende schakel met het management.

Je zou ook aan de slag kunnen als supply-chainmanager, operations manager en unit manager. De supply-chainmanager is verantwoordelijk voor het hele proces van opslag en distributie, of onderdelen daarvan. Hij bedenkt nieuwe routes, zorgt dat er niet te veel of te weinig van alles is, onderhoudt contacten met klanten en toeleveranciers en geeft leiding aan een aantal groepsleiders of warehousemanagers. Hij rapporteert rechtstreeks aan de directie, weet precies wat er bij zijn klanten gebeurt en hoe hij zijn mensen, materieel en planning daarop moet afstemmen.

Arbeidsmarktperspectief

Ook als opleiding krijgen wij van bedrijven in binnen- en buitenland zeer regelmatig verzoeken om in contact te komen met afgestudeerden van logistiek. Deze bedrijven zijn b.v. logistieke dienstverleners, productiebedrijven, logistiek adviesbureaus, maar ook non-profitorganisaties als een ziekenhuis. In al deze organisaties kan je als afgestudeerde logisticus aan de slag.

Doorstuderen

Besluit je verder te studeren? . Wellicht is onze Master in International Supply Chain Management (Master of Science) in samenwerking met de Universiteit van Plymouth dan iets voor jou. Informeer gerust naar de voorwaarden en mogelijkheden.