• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Tijdens de studie International Fresh Business Management leer je hoe het allemaal werkt in de verswereld. Hoe zit het met productie? Hoe bepaal je prijzen en garandeer je kwaliteit? En wat wil de consument eigenlijk?

De studie draait om toegepaste logistiek (o.a. transport, productie), marketing en de werkwijze van de verswereld. Want de ontwikkelingen in die wereld gaan razendsnel: foodtrucks, foodbloggers, online bloemen bestellen en thuis laten bezorgen. Onze supermarkten liggen vol met producten als paprika, tomaten, courgettes, melk en bloemen.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

We leiden je op tot specialist in de verswereld. De basis hiervoor zijn logistiek en marketing. Je leert marktonderzoek en -analyses uitvoeren en verkoop stimuleren. Verder doe je kennis op over bedrijfseconomie, ICT en management. In een vak als food- en agrologistiek houd je je bezig met de goederenstroom van versproducten. En ook inkoop, bedrijfsorganisatie, productie- en transportplanning en verpakking komen aan bod. Vanwege het internationale karakter van de verswereld leer je tijdens International Fresh Business Management helder communiceren in het Duits, Engels en Nederlands. Vanaf het tweede jaar krijg je les in het Engels en ga je samenwerken met studenten uit verschillende landen.

Wat verwachten wij van jou

Allereerst heb je natuurlijk een grote passie voor de verssector en wil je actief bijdragen aan het verduurzamen van deze sector.

Belangrijk is dat je communicatief sterk bent en mensen met elkaar kunt verbinden. Naast creativiteit begrijp je ook het commerciële karakter van de branche.

De studie International Fresh Business Management is gericht op de verssector wereldwijd. Als afgestudeerde kan elke plek ter wereld dus jouw werkplek zijn!

Aanmelden

Aanmelden doe je bij studielink.
Voor deze opleiding gebruik je:

Instituut Fontys Hogescholen
Locatie Venlo
Opleiding B Logistics Management
Zo pak je het aan

Ontdek de opleiding samen met een Fontys Venlo student

Bekijk de opleiding door de ogen van Anne! Wat houdt de opleiding International Fresh Business Management in? En welk advies heeft Anne voor aankomende studenten?

Sfeerafbeelding Fontys

Open dag - 19 januari

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd
Locatie
Venlo
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Taal
Nederlands, Engels, Duits
Graad (titel)
Bachelor of Science

Internationale en Duitse stream

De opleiding Logistics Management - International Fresh Business Management wordt ook in het Duits en Engels aangeboden.

Sfeerafbeelding Fontys

Contact met International Fresh Business Management

08850 76022
SSC-venlo@fontys.nl
31618419353