• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Spreken doe je elke dag. Je denkt er niet bij na wat je daar allemaal voor moet doen: je moet ademen en onder andere je stembanden, keel, tong en lippen gebruiken. Soms verloopt dit proces niet probleemloos.

Als logopedist help je mensen die spraak-, stem- of slikproblemen hebben. Met therapie kunnen ook taal- of gehoorstoornissen verbeterd worden. Mensen die veel met hun stem werken, kunnen eveneens terecht bij een logopedist. Ze leren optimaal hun stem gebruiken en zorgvuldig articuleren. Logopedie is een specialisme gericht op het ontwikkelen, herstellen en onderhouden van de communicatie.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Al direct bij de start van je opleiding kruip je in de huid van een beginnend logopedist. Je gaat aan de slag met opdrachten en concrete situaties uit de beroepspraktijk. Deze opdrachten voer je zelfstandig of in groepsverband uit. Daarbij krijg je natuurlijk ondersteuning van je docenten.

Tijdens de studie pleeg je diagnostiek en leer je diverse behandelmethoden. Hiervoor worden verschillende doelgroepen gepresenteerd. Je leert hoe je problemen herkent en voorkomt; hoe je moet zorgen voor patiƫnten, hoe je therapie geeft en hoe je het beste advies kunt uitbrengen. Ook leer je het uitvoeren van praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek.

Wat verwachten wij van jou

Je wilt graag met mensen werken. Als logopedist krijg je met verschillende mensen met allemaal andere beperkingen te maken. De manier waarop je met patiƫnten omgaat is net zo belangrijk als het stellen van de juiste diagnose en het inzetten van de juiste behandeling. Daarvoor is empathisch vermogen enorm belangrijk.

Sociaal en communicatief ben je sterk en je hebt een nieuwsgierige en onderzoekende houding. Je bent creatief, geduldig en bereid om zowel zelfstandig als samen met je medestudenten hard te werken.

Ervaar de opleiding: kom proefstuderen

Tijdens het proefstuderen studeer je samen met een groepje medescholieren een dag bij de opleiding.

Sfeerafbeelding Fontys
meer info en data

Aanmelden

Aanmelden doe je bij studielink.
Voor deze opleiding gebruik je:

Instituut Fontys Hogescholen
Locatie Eindhoven
Opleiding B Opleiding voor Logopedie
Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd
Locatie
Eindhoven
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Science
Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM
EM
NG
NT

MBO Niveau 4


Studiekeuzecheck

Lees meer over de studiekeuzecheck

Contact met Logopedie

08850 77011
paramedisch@fontys.nl

Start studiejaar 2019-2020

Het nieuwe studiejaar start op
2 september 2019.
De week hiervoor, van maandag 26 t/m vrijdag 30 augustus, is een introductieweek.

Sfeerafbeelding Fontys