Toelatingseisen

Leuk, je bent geïnteresseerd! Wat heb je nodig om met de opleiding Logopedie te starten? We zetten de toelatingseisen voor je op een rijtje.

Havo/vwo

Voor Logopedie ben je toelaatbaar met een havo- of vwo-diploma. Er zijn geen specifieke profieleisen. Kijk ook op: doorstroom van vwo naar hbo.

Mbo

Met bijna alle mbo-diploma’s (niveau 4) ben je toelaatbaar bij de opleiding Logopedie. Wel sluit de ene vooropleiding beter aan dan de andere. Wil je weten hoe goed jouw vooropleiding aansluit? Neem dan contact met ons op via logopedie@fontys.nl.

Meer informatie over de overstap van mbo naar hbo

Buitenlands diploma

Ben je in het bezit van een buitenlands diploma? Dan geldt als voorwaarde dat deze aan de Nederlandse normen voldoet. Daarnaast moet je over voldoende kennis van de Nederlandse taal beschikken. Neem contact met ons op via logopedie@fontys.nl om je diploma te laten waarderen.

21 jaar of ouder en niet de juiste vooropleiding

Heb je niet de juiste vooropleiding, maar ben je wel 21 jaar of ouder op het moment dat de opleiding start? Meld je dan aan voor het toelatingsonderzoek 21+.

Vragen

Heb je na het lezen toch nog vragen over de toelatingseisen? Neem dan contact met ons op via logopedie@fontys.nl. We helpen je graag!

Sfeerafbeelding Fontys