Eindhoven

Sfeerafbeelding Fontys

Het bedrijfsleven heeft behoefte aan getalenteerde ingenieurs zoals mechatronici. De regio Eindhoven biedt ruime werkgelegenheidskansen voor jou. Mechatronica Eindhoven speelt in op de ontwikkelingen in de hightech industrie binnen de regio Brainport en robotica en besturingstechnieken zijn dan ook essentieel binnen de studie. We halen de praktijk in huis en sluiten aan bij actuele ontwikkelingen in jouw toekomstige beroepspraktijk. 
Eindhoven biedt je naast je studie brede vrijetijdsinvullingen: je kunt je aansluiten bij sportclubs en studieverenigingen en het uitgaansleven zal je zeker bevallen. Bij SV. Innovum, de eigen studievereniging van Fontys Hogeschool Engineering, voelt iedereen zich snel thuis. Als je gaat studeren dan kun je de keuze maken om op kamers te gaan. Bij de Nederlandse Woonbond krijg je hier onder meer (praktische) informatie over. Ook kun je via de Fontyssite meer informatie vinden over de extra faciliteiten die Eindhoven je kan bieden.

Samenwerking regio's

Fontys is verankerd in de kennisintensieve regio’s in Zuid-Nederland. Fontys ziet het als haar opdracht om een bijdrage te leveren aan de versterking van de regio’s. Enerzijds door hoog gekwalificeerde professionals af te leveren, anderzijds door met partners – bedrijfsleven, overheid en andere onderwijsinstellingen- samen te werken. Als HBO-instelling onderscheidt Fontys zich door praktijkgericht onderzoek. Dit onderzoek brengt opleidingen naar een hoger peil, versterkt de onderzoekende houding van onze studenten en legt de relatie naar de maatschappij en het werkveld. Voor meer informatie raadpleeg dan de site HTSM ( high tech systems and materials)

Projectenbureau ExPo

Fontys Eindhoven heeft ExPo, een eigen projectenbureau waar ondermeer het bedrijfsleven projecten kan laten uitvoeren door studenten. Projecten passen vaak binnen de onderzoeksthema's die vastgesteld zijn binnen het kennisgebied High Tech Systems and Materials.

Een voorbeeld van een van de onderzoeksthema's is

Het maakt dat je serieus aan de slag kunt met concrete projecten in multidisciplinaire groepen waarbij je begeleidt wordt door een vakdocent en een projectbegeleider.

 • Team Rembrandts Eindhoven

  Studententeam scoort hoge ogen in Amerika

  Team Rembrandts is een internationaal roboticateam bij Fontys Hogeschool Engineering. Jaarlijks ontwikkelen het robotteam in 6 weken tijd een robot waarmee ze deel neemt aan de FIRST Robotics Competition in Amerika.

  Het robotteam bestaat uit zowel Fontys studenten als leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Deze unieke samenwerking zorgt er voordat leerlingen tijdens hun middelbare schooltijd al in aanraking komen met hoger technisch onderwijs.

  Sfeerafbeelding Fontys

  In de afgelopen 5 jaar heeft Team Rembrandts al 11 verschillende prijzen in de wacht weten te slepen. Zo wonnen ze onder andere de Rookie Allstar Award 2013 voor de beste nieuwkomer, Engineering Inspiration Award 2014 & 2015, Industrial Design Award 2017, Quality Award 2017 en wonnen ze de Orlando regional 2017.

  Naast het bouwen van de robot en deelname aan de competitie zet Team Rembrandts zich ook in voor het stimuleren en enthoustiasmeren van jongeren voor STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts & Math). Zo is Team Rembrandts onder meer actief op de DTW in Eindhoven( Dutch Technology Week), zet het team zich in voor de andere FIRST programma’s en zijn ze door het jaar heen op tal van techniek events te vinden.

  Heb jij interesse of wil je meer weten over deze onderwijsactiviteit bij Mechatronica: kom dan langs bij het Fontyskenniscentrum Mechatronics & Robotics (Rachelsmolen 1, Gebouw R1 0.205) of stuur een mail naar info@teamrembrandts.com

  Follow us

   TeamRembrandts

  Youth inspiring youth

 • Studievereniging Innovum Eindhoven

  Studievereniging Sv Innovum

  SV. Innovum is een actieve studievereniging binnen Fontys Hogeschool Engineering & Automotive voor studenten van de opleidingen Werktuigbouwkunde, Mechatronica, Elektrotechniek en Automotive.

  Innovum organiseert samen met Fontys de introductieweek, waarbij je meteen een goede start maakt als Engineering / Automotive student. Je krijgt veel van de stad te zien, tenminste, het zijn veel plekken die belangrijk zijn voor de Engineer in opleiding. Verder zijn er oudere jaars die je op weg helpen binnen de opleiding, met alle tips en tricks! Meer informatie over het aanmelden bij de intro krijg je als je je aanmeldt om bij Fontys Engineering of Automotive te gaan studeren.

  Sfeerafbeelding Fontys

  Kom naar onze lezingen en excursies

  Om je nog beter voor te bereiden op je latere baan als ingenieur kan je met SV. Innovum alvast een kijkje nemen achter de schermen van jouw toekomstige beroep als je naar de lezingen komt en met excursies mee gaat.

  De gastlezingen zijn erg divers en kunnen van lagerfabrikanten zijn, bionische armen ontwerpers, en zelfs vanuit de auto industrie heeft DAF een lezing verzorgd. De excursies variëren van een bezoek aan een automatisch sturende vrachtwagenonderstel bouwer, tot een kijkje bij een embedded electronics fabrikant.

  We hebben naast deze “gewone” excursies ook nog 1 keer per jaar een studiereis die we organiseren, waarbij we met een grote groep Innovumleden naar het buitenland gaan om een aantal bedrijven te bezoeken, en om uiteraard ook van de stad en de omgeving te genieten.
  Met deze reisjes leer je heel snel heel veel ouderejaarsstudenten kennen, die ook geweldig zijn om je eigen netwerk te vergroten.

  We zijn er ook voor gezelligheid naast je studie

  Een van de plekken waar je misschien al heel snel na de intro terecht kunt komen is de verenigingsruimte van Innovum binnen Fontys. We hebben daar een aantal heerlijke zitbanken staan voor de nodige ontspanning tussen de lessen door, en ook zijn er een aantal werkplekken waar je met je laptop kunt gaan zitten om wat te werken. Hier in deze ruimte ( wij noemen het ons hok!) zijn altijd wel studenten te vinden om even een praatje mee te maken, onder het genot van een bakje koffie, blikje fris of een andere kleine snack die wij ook in “ons hok” aanbieden. Het maakt niet uit of het praatje over je huiswerk, je eigen thuis project of iets anders gaat, het is er altijd gezellig!

  Sfeerafbeelding Fontys

  SV. Innovum organiseert ook een aantal feestjes en borrels per studiejaar. De meeste van deze borrels worden georganiseerd op het Innovumplein dat voor de Innovum-verenigingsruimte ligt; de feestjes worden gehouden in de stamkroeg van Innovum “Villa Fiësta” op Stratumseind in de stad. Dit is tevens de plek waar je een hoop leden kan vinden na een activiteit als het bierfietsen, bowlen of lasergamen.
  En als knaller van het jaar mede om de zomervakantie écht goed in te gaan, houden we ieder jaar een overheerlijke en gezellige eindejaars BBQ.

  Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys

  Meer over ons?

  Kijk dan op onze Innovum website of like onze Facebookpagina innovum.