Team Rembrandts Eindhoven

Studententeam scoort hoge ogen in Amerika

Team Rembrandts is een internationaal roboticateam bij Fontys Hogeschool Engineering. Jaarlijks ontwikkelen het robotteam in 6 weken tijd een robot waarmee ze deel neemt aan de FIRST Robotics Competition in Amerika.

Het robotteam bestaat uit zowel Fontys studenten als leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Deze unieke samenwerking zorgt er voordat leerlingen tijdens hun middelbare schooltijd al in aanraking komen met hoger technisch onderwijs.

Sfeerafbeelding Fontys

In de afgelopen 5 jaar heeft Team Rembrandts al 11 verschillende prijzen in de wacht weten te slepen. Zo wonnen ze onder andere de Rookie Allstar Award 2013 voor de beste nieuwkomer, Engineering Inspiration Award 2014 & 2015, Industrial Design Award 2017, Quality Award 2017 en wonnen ze de Orlando regional 2017.

Naast het bouwen van de robot en deelname aan de competitie zet Team Rembrandts zich ook in voor het stimuleren en enthoustiasmeren van jongeren voor STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts & Math). Zo is Team Rembrandts onder meer actief op de DTW in Eindhoven( Dutch Technology Week), zet het team zich in voor de andere FIRST programma’s en zijn ze door het jaar heen op tal van techniek events te vinden.

Heb jij interesse of wil je meer weten over deze onderwijsactiviteit bij Mechatronica: kom dan langs bij het Fontyskenniscentrum Mechatronics & Robotics (Rachelsmolen 1, Gebouw R1 0.205) of stuur een mail naar info@teamrembrandts.com

Follow us

 TeamRembrandts

Youth inspiring youth