Toelatingseisen

Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM
EM na
NG na of nlt na of nlt
NT

Met een afgeronde mbo niveau 4 opleiding in de techniek, is instroom ook mogelijk.

Welke vooropleiding heb je nodig voor Mechatronica?

Je wordt toegelaten tot de opleiding Mechatronica als je in het bezit bent van een havo- of vwo-diploma of een mbo-diploma niveau 4. Een afgestudeerde havist of vwo’er moet bovendien ook nog over het juiste profiel beschikken. Voor meer informatie over de doorstroom van vwo naar hbo kun je kijken op www.fontys.nl/vwohbo

Voldoe je niet aan de vooropleidingseisen?

Heb je een havo of vwo-diploma maar mis je een vak om aan de vooropleidingseisen te voldoen? Dan heb je bij Fontys de kans om alsnog toegelaten te worden door het behalen een toelatingstoets.


Kom je van het mbo?

Met ingang van 2015-2016 gelden er ook nadere vooropleidingseisen voor studenten die op basis van een mbo-diploma verzoeken om inschrijving. Indien een student niet beschikt over een mbo-diploma uit een verwante sector kan hij alleen worden toegelaten indien hij in een deficiëntie-onderzoek heeft laten zien zich de ontbrekende vaardigheid of kennis van een bepaald vakgebied of vak eigen te hebben gemaakt. In het vierde jaar van de mbo-opleiding zal hij daarvoor de gelegenheid moeten krijgen. Voor het mbo is bepaald welke domeinen als niet verwant worden gezien.

Voor mbo érs bestaat de gelegenheid om in het vierde jaar van de mbo studie de
mbo - hbo instapcursus te volgen.

Heb jij een niet-verwante vooropleiding op mbo-niveau en wil je toch onderzoeken of een technische vervolgopleiding voor jou mogelijk is, neem dan contact op met het bedrijfsbureau van Engineering.

Buitenlands diploma?

Ben je in het bezit van een buitenlands diploma? Dan geldt als voorwaarde dat het diploma aan de Nederlandse normen voldoet. Daarnaast moet je beschikken over voldoende kennis van de Nederlandse taal. Neem contact met ons op om je diploma te laten waarderen.

Studiekeuzecheck

Iedere nieuwe student krijgt na aanmelding een uitnodiging voor een online studiekeuzecheck.

Meer weten? fontys.nl/studiekeuze