Na de opleiding: Sandra van den Eeden

Zo kan het lopen

De MBRT, wat een mooie start was dat. Super leuke jaren met betrokken docenten, een leuke club studenten en intensieve stages. Hoewel ik nog even heb getwijfeld over doorstuderen, was ik er na toch heel wat jaren leren wel aan toe om aan de slag te gaan. Ik wist wel al sinds mijn stages dat het de nucleaire geneeskunde moest worden. Het intensieve patiëntencontact naast het interessante werk in het radionuclidenlaboratorium (hotlab), maakten de nucleaire geneeskunde voor mij de meest interessante afdeling.

Medisch Nucleair Werker bij JBZ

Vrij snel na de opleiding werd ik als Medisch Nucleair Werker aangenomen bij het Jeroen Bosch ziekenhuis (JBZ) in Den Bosch. Daar heb ik met heel erg veel plezier bijna negen jaar gewerkt. Geweldige collega’s met hart voor de patiënten en een heel dynamische afdeling met veel interessante ontwikkelingen. Zo was ik nauw betrokken bij de allereerste cardiac PET-CT met 82Rb in Nederland. Na specialisaties met betrekking tot het hotlab, PET-CT en SPECT-CT heb ik ook de opleiding tot stralingsdeskundige niveau 3 (nu Coördinerend Deskundige) gevolgd. Ik heb de afdeling op die manier ook enige tijd als lokaal stralingsdeskundige (nu Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming) ondersteund. Na 9 jaar heb ik met pijn in mijn hart afscheid genomen van de afdeling, er kwam namelijk een enorm leuke uitdaging bij Philips voorbij.

Stralingsdeskundige bij Philips

Ik ben in 2013 gestart als stralingsdeskundige bij de Philips Stralingsbeschermingsdienst. Daar was ik mede verantwoordelijk voor de stralingsbescherming binnen Philips en voor externe partijen die we als consultant ondersteunden. Bij Philips hield ik mijn link met medisch beeldvorming en daarnaast kon ik enorm verbreden in allerlei industriële takken van sport. Na wat wijzigingen binnen de groep ben ik na een paar jaar daarnaast de erkende dosimetrie dienst van Philips gaan leiden. Wat ik al jaren graag wilde werd ook mogelijk: de niveau 2 stralingsdeskundigheid opleiding volgen (Nu Algemeen Coördinerend Deskundige)! Tijdens het volgen van die opleiding ging de verantwoordelijk stralingsdeskundige van Philips weg waardoor ik het direct na het behalen van mijn diploma over mocht nemen. Een onverwachte wending maar wel weer een erg leuke natuurlijk. Het hield ook in dat ik daarnaast ons consultancy team ging aansturen.

Health & Safety team bij Philips

In zo’n dynamische omgeving blijft alles in beweging dus toen ik in 2018 werd gevraagd om bij het internationale Health & Safety team van Philips aan te sluiten om stralingsbescherming binnen Philips te harmoniseren, heb ik vrij snel ja gezegd. Daar zit ik nu en het werken over de grenzen heen biedt weer allerlei nieuwe en interessante mogelijkheden. Zo ben ik gestart met de opleiding tot arbeidshygiënist. In die hoedanigheid ben je bezig met het zorgen voor een veilige werkomgeving in de breedste zin van het woord, denk aan blootstelling aan niet-ioniserende straling, chemische stoffen, geluid, stress en ga zo maar door.

MBRT mooie start

Zo kom ik ook weer een beetje terug bij die medische vakken die ik altijd zo interessant vond tijdens de MBRT opleiding. De MBRT is een hartstikke mooie start, of je nu in het ziekenhuis blijft of allerlei andere opties gaat onderzoeken! Geniet van de studietijd en alles wat daarna op je pad komt.

Sfeerafbeelding Fontys

Sfeerafbeelding Fontys