Toelatingseisen

Leuk, je bent geïnteresseerd. Wat heb je nodig om met de opleiding Medisch Beeldvorming en Radiotherapeutische technieken te starten? We zetten de toelatingseisen voor je op een rijtje.

Havo/vwo

Met een havo- of vwo-diploma kun je starten. De twee natuurprofielen sluiten het beste aan bij de opleiding MBRT. Het vak natuurkunde is geen officiële toelatingseis, maar gevoel voor dit vak blijkt in de praktijk wel een belangrijke maatstaf of je de opleiding met succes kunt afronden. Neem een kijkje op: doorstroom van vwo naar hbo.

Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM wiA of wiB
EM
NG
NT

MBO Niveau 4


Voldoe je niet aan de nadere vooropleidingseisen?

Heb je een havo of vwo-diploma maar mis je een vak om aan de vooropleidingseisen te voldoen? Dan heb je bij Fontys de kans om alsnog toegelaten te worden door het behalen een toelatingstoets.

Mbo

Met een Mbo-diploma (niveau 4) ben je toelaatbaar bij alle opleidingen. Wel sluit de ene vooropleiding beter aan dan de andere. Wil je weten hoe goed jouw vooropleiding aansluit? Neem dan contact met ons op via paramedisch@fontys.nl. Neem ook een kijkje op: doorstroom van mbo naar hbo.

Buitenlands diploma

Ben je in het bezit van een buitenlands diploma? Dan geldt als voorwaarde dat deze aan de Nederlandse normen voldoet. Daarnaast moet je over voldoende kennis van de Nederlandse taal beschikken. Neem via paramedisch@fontys.nl contact met ons op om je diploma te laten waarderen.

21 jaar of ouder en niet de juiste vooropleiding

Heb je niet de juiste vooropleiding, dan is het mogelijk om een toelatingsonderzoek 21+ te doen. Voorwaarde is wel dat je 21 jaar of ouder bent op het moment dat de opleiding start. Klik hier voor meer informatie over het onderzoek en aanmelding.

Vragen

Heb je na het lezen toch nog vragen over de toelatingseisen? Neem dan contact met ons op via paramedisch@fontys.nl. We helpen je graag!

Sfeerafbeelding Fontys