Toelatingseisen

Toelatingseisen

Leuk, je bent geïnteresseerd. Wat heb je nodig om met de opleiding Mens en Techniek te starten? We zetten alle toelatingseisen voor je op een rijtje.

Havo/vwo

Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM
EM
NG
NT

MBO Niveau 4


Kijk ook op: doorstroom van vwo naar hbo.

Verschil hbo en wo

Het belangrijkste verschil tussen hoger beroepsonderwijs (hbo) en wetenschappelijk onderwijs (wo) is de lesstof. Een hbo-opleiding leidt studenten op voor een beroep en richt zich vooral op de toepassing van bestaande kennis.

Het voldoen aan de wettelijke toelatingseisen is (helaas) geen garantie voor studiesucces. Daar horen bepaalde competenties bij. De bacheloropleiding Mens en Techniek, differentiatie Orthopedische Technologie, is een technische opleiding. Onderzoek naar de studieresultaten laat zien dat studenten met een N&T of N&G profiel de beste resultaten behalen.

Onderstaande delen van wis- en natuurkunde zijn van belang binnen onze opleiding:

  • Oplossen van vergelijkingen (wiskundige rekenvaardigheden, bv. balansmethode en substitutiemethode)
  • Goniometrie (het werken met sinus, cosinus en tangens)
  • Stelling van Pythagoras
  • Ontbinden van vectoren

Doorstuderen na mbo

Met een mbo-diploma (niveau 4) kun je starten met de opleiding Mens en Techniek.Uitgezonderd zijn de domeinen ‘handel en ondernemerschap’ en ‘economie en administratie'. Hiermee kom je niet in aamerking.

Wil je weten hoe goed jouw vooropleiding aansluit? Neem dan contact met ons op via paramedisch@fontys.nl. Meer informatie over de overstap van mbo naar hbo.

Bachelor voor professionals

Ben jij professional en wil je een verkorte opleiding volgen? FPH biedt een speciaal traject aan voor professionals die het getuigschrift voor de opleiding Mens & Techniek – Orthopedische (Schoen)technologie willen behalen. Je komt hiervoor in aanmerking als je een diploma hebt van een aansluitende opleiding, zoals Bewegingstechnologie, Podotherapie, Verpleegkunde of Fysiotherapie). Lees meer over deze bachelor voor professionals.

Buitenlands diploma

Ben je in het bezit van een buitenlands diploma? Dan geldt als voorwaarde dat deze aan de Nederlandse normen voldoet. Daarnaast moet je over voldoende kennis van de Nederlandse taal beschikken. Neem via paramedisch@fontys.nl contact met ons op om je diploma te laten waarderen.

21 jaar of ouder en niet de juiste vooropleiding

Heb je niet de juiste vooropleiding, maar ben je wel 21 jaar of ouder op het moment dat de opleiding start? Meld je dan aan voor het toelatingsonderzoek 21+.

Toelatingstoets Engels, Nederlands en Natuurkunde

Na het behalen van het toelatingsonderzoek krijg je - als onderdeel van de toelatingsprocedure - een extra uitnodiging voor het maken van: een toelatingstoets voor het vak Engels, Nederland en Natuurkunde.

Bereid je voor op Natuurkunde.

Vragen

Heb je vragen over de toelatingseisen? Neem contact met ons op via paramedisch@fontys.nl.