Daniëlle Waijers

Sfeerafbeelding Fontys

Daniëlle Waijers

Daniëlle studeerde in 1998 af aan de Dansacademie Brabant in de uitvoerende richting Modern/Jazz. In 2001 rondde zij tevens haar docentenopleiding Klassiek/Jazz af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Verder volgde zij verschillende workshops en bijscholingen in Gent, Amsterdam en New York en werkte met diverse nationale en internationale choreografen.

Zij was uitvoerend o.a. te zien in musicals als Grease (Stardust Theatre), de Sprookjesshow (Wentink Events), Hans Christiaan Andersen (Studio 100) & Tita Tovenaar (V&V Entertainment). Verder werkte ze als freelance danseres o.a. voor het Hollands Showballet, danste in verschillende concerten en videoclips van Nederlandse artiesten (Total Touch, K3, Wolter Kroes, Frans Bauer,
Jan Smit, Marco Borsato enz.) en internationale artiesten (Lionel Richie). Ook was ze te zien in verschillende tv-shows zoals All You Need Is Love en de Oudejaars Staatsloterijshow.

Als docent en choreograaf is zij 12 jaar werkzaam geweest bij de Maf (MusicallFactory) Jongeren, geeft ze les bij Balletschool Dorry Langenberg in 's-Hertogenbsoch en verzorgt choreografieën & workshops voor shows en scholen in binnen- en buitenland.

Sinds 2001 is Daniëlle als docent verbonden aan de afdeling Muziektheater van Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Ze geeft daar met veel plezier les, begeleidde veel eindexamens en maakte de choreografieën voor Nine (regie: Eddy Habbema), A Little Night Music (regie: Sieta Keizer) en het verhaal van de Four Seasons met de Jukebox Boys (regie: Caroline Frerichs).