Marc Krone

Sfeerafbeelding Fontys

Marc Krone


Heeft zich de laatste decennia ontwikkeld tot veelzijdig regisseur van opera, operette, musical-theater en cabaret.
Hij regisseerde producties zoals: Der Zigeunerbaron, Der Freischütz, Jeruzalem, Fingal, Dialogues des Carmelites, Le Tragedie de Carmen, Pagliacci, Die Lustige Witwe en Bonifatius.

Sinds 2007 is hij "huis-regisseur" van het nederlandse barok ensemble Camerata Trajectina. Voor hen maakt hij onder andere: Bacchus, Ceres en Venus, Lijsje Flepkous, Murat Reis: Moslimkaper, Cats' Klagende Maegthen en De triomferende min.

Eerder in zijn carrière maakt hij deel uit van het 'Werkteater' waar hij, als acteur en regisseur, verantwoordelijk was voor het ontstaan van meer dan dertig producties.

Zijn werk als regisseur werd voorafgegaan door een uitgebreide acteercarrière. Hij begon in New York en kreeg daar zijn opleiding bij Stella Adler. Daarna werkte hij vijf jaar als acteur in Amerika in vooral klassieke werken van Shakespeare, Molière en Tennesee Williams.

Na terugkeer in Nederland speelde hij een groot aantal rollen voor televisie, theater en opera.
Vanaf het midden van de jaren 90 richtte hij zich op vooral de musical en speelde in producties als: Hoera we zijn Normaal, Titanic, Company, Merrily We Roll Along en de drie Musketiers.

Hij is verbonden aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, waar hij drama en interpretatie doceert aan zowel musical, klassieke en operette studenten.

www.marckrone.com