Robert Jan Kamer

Sfeerafbeelding Fontys

Robert Jan Kamer

Al op jonge leeftijd weet Robert Jan Kamer (1960) dat hij musicus zal worden. Op 13-jarige leeftijd is hij organist van de Gereformeerde Kerk in Woudenberg.

Na het behalen van zijn VWO-diploma gaat hij dan ook naar het Stedelijk Conservatorium in Arnhem, waar hij piano studeert bij Janine Dispa-van Mever. Deze studie ruilt hij later in voor orkestdirectie (docent Lex Veelo) en in 1987 behaalt hij dit diploma. In 2008 gaat hij naar het Artez Conservatorium in Zwolle, nu voor het diploma Muziekdocent 1e-graads wat hij in juni 2010 behaalt.

Sinds 1980 werkt hij met koren en orkesten door het hele land. Zijn repertoire gaat van Bach’s Matthäus Passion tot musical. In 1999 belandt hij als muzikaal leider bij Joop van den Ende Theaterproducties. De volgende 10 jaar brengen hem bij vele producenten in binnen- en buitenland.

In 2008 wordt hij gevraagd als docent aan het Fontys Conservatorium in Tilburg bij de Mastersopleiding Klassiek Muziektheater. Dit bevalt hem zo goed, dat hij besluit om zich verder te verdiepen in het lesgeven. Inmiddels geeft hij niet alleen les in Tilburg, waar hij inmiddels ook het koor van de Muziektheater-opleiding dirigeert, maar ook op het RSG Slingerbos|Levant in Harderwijk. Na de overstap naar het lesgeven pakt Robert Jan zijn oude liefde weer op en heeft
hij Starlight Boulevard onder zijn muzikale hoede.

Hij woont met zijn vriendin in Almere en is co-ouder van twee kinderen.

http://www.robertjankamer.nl