Muziektheater Klassiek

Muziektheater Klassiek

Sinds 2011 bestaat de studie "Muziektheater Klassiek". Deze is uniek in Nederland, zelfs in Europa!

Muziektheater Klassiek valt onder de bachelor Muziek en leidt je in vier jaar op tot professioneel (klassiek) muziektheaterperformer voor het internationale muziektheaterwerkveld.

Flyer Klassiek Muziektheater

Visie Muziektheater Klassiek

Muziektheater Klassiek leidt excellerende klassiek geschoolde zangers op, die ook zeer goed kunnen acteren en lichaamsbewust zijn op een podium. Vanuit deze visie beantwoorden we aan de huidige vraag van het professionele werkveld.

Curriculum

Het curriculum bestaat uit dezelfde vakken als de gerenommeerde studie Muziektheater (bachelor Muziek), met het grote verschil dat er klassiek repertoire (opera, operette, klassieke musicals, liederen) wordt behandeld. Daarnaast is er een uitgebreidere taalcoaching (Duits, Italiaans, Frans) en zijn er aangepaste dansvakken in dit curriculum.

Zang en Drama zijn de hoofdvakken met ondersteuning van o.a. dans-, theorie- en taalvakken.

Momenteel zijn we met vier studiejaren van elk zo'n 8 à 12 studenten uit binnen- en buitenland, jaarlijks geselecteerd uit tientallen auditanten.

Vanuit het werkveld (o.a. Opera Zuid, het Concertgebouw en de ZAV (grootste Duitse theateragentschap)) is al met groot enthousiasme gereageerd op het niveau van de studenten en de visie van de opleiding.

Na de bachelorstudie is er een Masterstudie Muziektheater (Master of Music) mogelijk.

Door middel van didactische vakken kun je een aantekening behalen voor Zangdocent Muziektheater Klassiek.

Sfeerafbeelding Fontys