Peggy Hegeman

Sfeerafbeelding Fontys

Peggy Hegeman

Sinds 2004 hoofdvak docent zang aan de afdeling Musicaltheater.

Studeerde zij hoofdvak solozang aan het Brabants Conservatorium bij de alt-mezzo Meta Bourgonjen. Na het behalen van het diploma “Docerend Musicus” is zij naar de operaklas van het Maastrichts Conservatorium gegaan, waar zij les kreeg van de Hongaarse tenor Bolditsar Koënch.
Tijdens en na haar studie volgde Peggy masterclasses bij o.a. Marius van Altena, Bernard Kruysen en in Zwitserland bij Erwin en Gyury Schiffer.
Peggy verleende haar medewerking aan radio-opnamen en maakte haar tv-debuut met de Maastrichter Staar. Daarnaast werkte zij mee aan diverse concerten, opera’s en operettes in binnen- en buitenland.
Enkele rollen die zij vertolkte: L’Amour in Orfeo, Jenny in La Dame Blanche,
The plaintiff in Trial by Jury, Micaëla in Carmen, Adele in Die Fledermaus, de Eerste Dame en Papagena in Die Zauberflöte en Oscar in Un Ballo in Maschera .

Naast haar zangpraktijk heeft Peggy de leiding over het Souvenir Jeugdkoor te Tilburg, waar ze stemvorming, theorie en het repertoire verzorgt. Daarnaast wordt zij veelvuldig gevraagd als vocal coach bij diverse koren.
In 2004 is zij cum laude afgestudeerd aan het Fontys Conservatorium te Tilburg met als hoofdvak koordirectie.

Op dit moment is zij, naast hoofdvakdocent zang, docent zangtechniek en docent solfège aan de afdeling Musicaltheater, docent methodiek in het educatieve traject binnen Muziektheater Klassiek, en docent zang aan de masteropleiding van het Fontys Conservatorium in Tilburg.