Studenten over deze opleiding

Celinde Schoenmaker

Zomer 2012 afgestudeerd Muziektheater. “Speelt momenteel de hoofdrol van Christine in “The Phantom of the Opera” op West End – London.”

“Ik koos de afstudeerrichting Muziektheater in Tilburg omdat het in mijn ogen de beste opleiding in Nederland is op het gebied van zang en acteren. Je wordt breed opgeleid en kan dus op veel plaatsen als artiest worden ingezet.

De opleiding voldoet aan al mijn verwachtingen en meer. Niet alleen word je tijdens je opleiding heel erg individueel begeleid, maar er wordt ook hard aan je gewerkt als artiest. Na vier jaar opleiding staat er echt iemand op dat podium, het is belangrijk dat je die persoon in jezelf vindt.
Tijdens mijn opleiding heb ik mijn beeld over theater nooit bijgesteld, ik ben als kind verliefd geworden op het vak en dat is nooit over gegaan. Mijn droom is alleen maar groter geworden, ik zou namelijk ook graag internationaal willen gaan, het liefst in Engeland. (Na haar summa cum laude afstudeerprogramma is zij gaan spelen als Fantine in Les Miserables op West End, Londen.)

De begeleiding tijdens mijn opleiding is heel erg belangrijk geweest! Wanneer je op het podium staat, word je erg geconfronteerd met je eigen onzekerheden. De opleiding nam ons bij de hand en begeleidde ons heel goed door de jaren heen. Hierdoor ontwikkel je ook vertrouwen in jezelf en in je vak. Ik weet zeker dat als ik straks van school af ben, ik altijd nog aan kan kloppen bij mijn docenten, mocht dat nodig zijn. Deze opleiding heeft mij een meer dan solide basis gegeven voor een hopelijk mooie carrière. Ik ben ze eeuwig dankbaar.”

Muziek-Musicaltheater