Het verhaal van student Maud

“De Bijenkorf snapt als geen ander hoe belangrijk de shopbeleving is.”

Maud (24), derdejaars studente Ondernemerschap & Retail Management: “Ik ben vanuit mijn horecaverleden gewend om gasten een positieve ervaring mee te geven. Ze betalen immers niet alleen voor een goed glas wijn of een heerlijk gerecht; de beleving daaromheen is minstens zo belangrijk. In de retail werkt het eigenlijk net zo. Mensen hebben misschien wel een lange tijd moeten sparen voor die ene jurk of dat geweldige maatpak. Als warenhuis moet je dat kunnen aanvoelen en de Bijenkorf doet dat. Daar weten ze als geen ander hoe belangrijk die shopbeleving is. Ik ben dan ook superblij dat ik er naast mijn bijbaan stage mocht lopen. 

Van bijbaan naar stageplek
Ik heb mijn eerste jaar wegens omstandigheden twee keer gedaan. De tweede keer hoefde ik niet zoveel vakken te volgen, dus had ik meer tijd voor mijn bijbaan. Op het Fontys Career Event had ik zo’n leuk gesprek met een stagebegeleidster van de Bijenkorf, dat ik eigenlijk meteen wist dat ik daar stage wilde gaan lopen. Door mijn studievertraging had ik de mogelijkheid om er al eerder te gaan werken, in de hoop uiteindelijk een fijne stageplek te krijgen. Dit is zeker gelukt, want er werd een stageplaats achter te schermen voor me gecreëerd. En wat voor een!  

Achter de schermen
Mijn functie als verkoopster op de vloer heb ik intussen verruild voor deze job achter de schermen. Ik maak nu roosters, kan de cijfers van alle filialen inzien en stuur die van ons filiaal regelmatig op. Ook heb ik een optimalisatieplan voor de werkvloerbezetting en de inroostering van de afdeling herenmode geschreven. Hiervan zijn ook al zaken op de werkvloer toegepast, mooi dat ze er ook echt iets mee doen. Ik vind het super interessant om de winkel, na mijn vloerervaring, nu vanuit de andere kant mee te maken. De Bijenkorf is ook blij met mijn inspanningen, want ik heb inmiddels een vast contract gekregen. 

Nog lang niet uitgegroeid
Het belangrijkste wat ik tijdens mijn stage heb geleerd is om me te focussen. Ik ben nogal nieuwsgierig van aard en had moeite om me goed te concentreren en mijn focus te houden. Inmiddels kan ik me beter voor mijn omgeving afsluiten, waardoor ik veel efficiënter te werk kan gaan. Ik hoop dat ik ook na mijn opleiding bij de Bijenkorf kan blijven werken en mijn contract kan uitbreiden. Ik vind het een prachtig bedrijf en heb het idee dat ik hier nog lang niet uitgegroeid ben.” 

Student Maud

Maud studeert Ondernemerschap & Retail Management in Eindhoven.