Het verhaal van student Tara

“Mijn ervaring op de planken komt nog regelmatig goed van pas. Voor het houden van een presentatie bijvoorbeeld, draai ik mijn hand niet om.”

Tara (22), derdejaars studente Ondernemerschap & Retail Management: “Het is altijd mijn grote droom geweest om later als musicalster in de theaters te staan. En stiekem nog steeds. Het allerliefst wilde ik de Fontys opleiding Muziektheater volgen, maar dat is me helaas niet gelukt. Na mijn eerste auditie werd ik doorverwezen naar de deeltijdopleiding. Nadat ik daarmee was begonnen, heb ik nog twee keer auditie gedaan. De tweede keer bereikte ik de laatste ronde, maar werd ik helaas weer afgewezen. Toen heb ik besloten om het roer om te gooien en een andere studie te gaan doen. 

Kansen op de arbeidsmarkt vergroten 
Via mijn schoonvader kon ik een traject doorlopen waarbij werd gekeken wat ik leuk vond en waar mijn kwaliteiten lagen. Heel verrassend kwam daaruit naar voren dat een economische studie toch ook wel erg goed bij me zou passen. Uiteindelijk is het ORM geworden. Aan de ene kant was het lastig om mijn droom op te geven; aan de andere kant zijn er op dit vlak aanzienlijk meer banen te vinden dan in de musicalindustrie. En gelukkig heb ik naast mijn studie nog genoeg tijd over om semiprofessioneel te zingen.  

Als ik later groot ben… 
De ervaring die ik heb opgedaan op de planken komt tijdens mijn studie nog regelmatig goed van pas. Voor het houden van een presentatie bijvoorbeeld, draai ik mijn hand niet om. Ik merk dat sommige anderen daar wat meer moeite mee hebben. Alhoewel ik nog steeds niet precies weet wat ik wil worden ‘als ik later groot ben’, ben ik ervan overtuigd dat ik wel op mijn pootjes terecht kom. In het eerste jaar heb ik een rapport moeten schrijven over alles waar ik enthousiast van word: met mensen werken, net dat stapje meer zetten, veelzijdigheid, ondernemerschap… Wie weet kom je me over een aantal jaar wel tegen als weddingplanner, wie zal het zeggen?” 

Student Tara

Tara studeert Ondernemerschap & Retail Management in Eindhoven.