Studenten over deze opleiding

 • Michelle de Boer
  Voldoet je studie aan de verwachtingen die je er van tevoren van had?

  Zeker. De theorievakken sluiten perfect aan op de praktijkvakken. Al het geleerde brengen we direct in praktijk tijdens de vele projecten. Ook de hoeveelheid werk is wat ik ervan verwacht had. Het is veel, maar als je alles goed bijhoudt, is het prima te doen.

  Wat is het meest waardevolle dat je tot nu toe hebt geleerd?

  Ik denk toch wel het schrijven van een adviesplan voor een bestaand bedrijf. Je legt zelf de contacten met dit bedrijf en, misschien nog wel belangrijker, onderhoudt deze ook. Alleen als je regelmatig met elkaar schakelt, kun je een goed plan schrijven. Ook het werken in groepen is erg leerzaam. Soms zit je in een groep waarmee het wat minder klikt en ook dan moet je met elkaar door. We worden gecoacht om altijd eerlijk naar elkaar te zijn, zodat de samenwerking verbetert en we alsnog een goed eindproduct kunnen afleveren.

  Weet je al wat je na je studie wilt gaan doen?

  Ik werk momenteel al veel in de horeca en zou dit ook heel graag na mijn studie blijven doen. Maar dan het liefst als eigenaar of manager van mooie horecagelegenheid.

 • Patrick Evers
  Voldoet je studie aan de verwachtingen die je er van tevoren van had?

  Jazeker. Ik wilde naar een kleinere school met een goede betrokkenheid van zowel leerlingen als docenten. Op mijn vorige opleiding voelde ik me echt een nummer. Bij Ondernemerschap & Retail Management (voorheen SB&RM) is het contact tussen leerlingen en studenten heel goed. Docenten kennen je, weten hoe je ervoor staat en helpen je als het nodig is.


  Wat is het meest waardevolle dat je tot nu toe hebt geleerd?

  Innovatief zijn en samenwerken. Ondernemerschap & Retail Management is een heel concrete opleiding, waar je veel in groepsverband werkt. Samen ga je projectmatig aan de slag om een goed product of idee in de markt te zetten. Ook schrijf je het eerste jaar al een adviesplan voor een bedrijf dat je zelf  uitzoekt en benadert. Met je groep doe je marktonderzoek, waarna je samen aan de slag gaat met het rapport. Geen ‘fictie’ dus, maar echte praktijkervaring.


  Weet je al wat je na je studie wilt gaan doen?

  Mijn ambities liggen bij een eigen bedrijf, het liefst een exclusieve herenmodezaak. Ik heb tijdens mijn vorige opleiding in zo’n winkel stage gelopen en dat sprak me enorm aan. Het lijkt me geweldig om mijn eigen koers te kunnen varen en een mooie zaak neer te zetten.