Opbouw

Pabo University is een kleinschalige opleiding waar je in samenwerkingsverband en in direct contact met een klein team docenten werkt aan eigen leerdoelen.

Deze leerdoelen zijn gekoppeld aan jouw ervaringen op de stageschool en aan de kennis die je opdoet tijdens de extra vakken die je volgt bij Tilburg University. Vanaf de start van de opleiding loop je stage.

Hoeveel uren per week ben je met je studie bezig?

 • 12 uur colleges/lessen
 • 16 uur praktijk/stage
 • 12 uur projecten/zelfstudie

Hoe is de studie ingedeeld?

Indien je kiest voor Pabo University met Kunst- en Cultuurwetenschappen als uitstroomprofiel, dan rond je na drie jaar je bachelorfase af, inclusief het premasterprogramma van Kunst- en Cultuurwetenschappen. Met die premaster ben je in je vierde studiejaar toelaatbaar tot één van de vier masterspecialisaties van Kunst- en Cultuurwetenschappen bij Tilburg University.

Kies je voor de premaster met Psychologie als uitstroomprofiel, dan rond je naar vier jaar je bachelorfase af, inclusief 16 vakken uit het bachelorprogramma Psychologie van Tilburg University. Daarmee ben je in je vijfde jaar toelaatbaar tot de master Kinder- en Jeugdpsychologie.

Programma aan Tilburg University

Pabo University kent twee uitstroommogelijkheden.

 • Volg je het programma Kunst- en Cultuurwetenschappen, dan kies je aan het einde van het tweede studiejaar voor één van de volgende masterspecialisaties:

  - Online Culture
  - Jeugdliteratuur
  - Management of Cultural Diversity
  - Health Humanities 
 • Kies je voor het programma Psychologie, dan volg je vanaf de start van je opleiding vakken uit het bachelorprogramma Psychologie. Na afronding van de pabobachelor en de bachelorvakken van psychologie volg je de volgende master:

- Klinische Kinder- en Jeugdpsychologie