Toelatingseisen

Vooropleidingseisen

Pabo University is bedoeld voor studenten met de ambitie om naast leerkracht ook opgeleid te worden tot specialist op het gebied van kunst, cultuur, media, communicatie of psychologie.

Studenten met een hbo- of vwo-diploma zijn rechtstreeks toelaatbaar; studenten met een havodiploma of hbo-propedeuse zijn van harte welkom om de mogelijkheden en aanvullende eisen te bespreken voor het traject met Kunst- en Cultuurwetenschappen. 

Om je op je opleiding voor te bereiden, starten we in het voortraject van jouw studie met een studiekeuzecheck en een speciale intakedag. We bespreken dan wat jij van de opleiding verwacht, wat je ambities zijn en we bekijken samen of dit traject passend is bij jouw ambities.

De intake bestaat uit:

Ter voorbereiding van de dag, het maken van een portfolio met daarin aantal opdrachten, inclusief een persoonlijkheidstest. Hier ben je ongeveer tweeëneenhalf uur mee bezig.

De intakedag heeft een interactief karakter, waarin je tijdens een assessment opdrachten maakt met medestudenten en een afrondend gesprek voert met de assessoren. Tijdens deze dag kom jij meer te weten over de opleiding en leren wij jou kennen.

Het doel van de intake is duidelijk te krijgen wat je verwachtingen zijn en een beeld te krijgen van jouw motivatie, kennis, vaardigheden en studiehouding. We kijken of deze opleiding geschikt voor je is. Daarvoor word je getoetst op aspecten zoals creativiteit, intelligentie, leerbaarheid, motivatie en samenwerken. Op basis van deze intake krijg je een niet-bindend studieadvies en we kunnen je hierna beter begeleiden tijdens je individuele (studie)loopbaan. Zo maken we de kans groter dat je de opleiding met succes kunt doorlopen.

Na je aanmelding bij Studielink, krijg je een uitnodiging voor de Fontys studiekeuzecheck. Deze wordt meegenomen in het intake-programma.

Studiekeuzecheck

Iedere nieuwe student krijgt na aanmelding een uitnodiging voor een online studiekeuzecheck.