Sneakpreview studieweek

Scroll door de weekagenda van pedagogiekstudenten Iris en Manon en krijg een sneakpreview van onze opleiding en het beroep. Je kunt onder andere minicolleges volgen en opdrachten maken. Zo krijg je een beeld of de opleiding pedagogiek bij je past.
Als pedagoog zorg je ervoor dat het belang van het kind altijd voorop staat. Je bent de spil tussen het kind/ de jongere, ouders/ opvoeders, school en eventuele hulpinstanties.
Ben je (bijna) overtuigd van je keuze? Meld je dan aan voor online proefstuderen. Superleuk en zo weet je zeker of dit de studie voor jou is.
Start-up: Wat gaan we doen deze week?

Opvoedingsstijlen
Welke opvoedingsstijl(en) gebruikten jouw ouders of opvoeders?
Opvoedingsstijlen
Bekijk het filmpje hiernaast met een uitleg over de verschillende opvoedingsstijlen en maak vervolgens de opdracht.
19u Tennissen met Imke
Quiz
In welke werkvelden kun je als pedagoog aan de slag?
Quiz
Iedere dag kom je in aanraking met pedagogiek. Bijvoorbeeld die peuter in de supermarkt met die driftbui, je buurmeisje dat haar moeder heeft verloren en niet meer buiten wil spelen of je broer die verslaafd is aan gamen.
Er kunnen momenten zijn waarop ouders en/of opvoeders wat extra steun nodig hebben bij het opvoeden van hun kinderen/jongeren. Omdat zij tegen bepaald gedrag of opvoedvraagstukken aanlopen waar zij zelf niet goed uitkomen. Op dat moment kan een pedagoog een helpende hand bieden.
Weet jij welke beroepen je allemaal kunt doen als je de opleiding pedagogiek hebt gedaan? Test je kennis!

Individueel werkplekleren!
Individueel werkplekleren!
Individueel werkplekleren, zoals wij stage noemen, vormt een belangrijk onderdeel van onze opleiding. Je bent vanaf dag één actief in de praktijk en krijgt zo de gelegenheid je te oriënteren op het beroepenveld (kinderen en jongeren van 0 - 24 jaar).
Bekijk de video “Stage bij Fontys Hogeschool Pedagogiek’ hiernaast op een beeld te krijgen van het individueel werkplekleren (stage) bij Fontys Hogeschool Pedagogiek.
In dit filmpje wordt nog over stage gesproken, wij noemen dit nu individueel werkplekleren. Zodra het weer mogelijk is zullen wij een aangepast filmpje maken & plaatsen.

17.00u Raf helpen met structuur aanbrengen in zijn huiswerk

Online hulpverlening
De Kindertelefoon geeft kinderen en jongeren ook online advies
Online hulpverlening
In dit filmpje word je meegenomen in een chatgesprek tussen een medewerker van De Kindertelefoon en een leerling van de middelbare school.
Zoekplaatje
Welke voorwerpen zijn niet kindvriendelijk?
Zoekplaatje
Dit is Laura. Ze loopt stage bij een opvang voor kinderen. Dadelijk komen De Stokstaartjes binnen. Een groep van 8 kinderen tussen de 2,5 en 4 jaar oud. Ze heeft het lokaal klaargezet, maar is het wel helemaal kindvriendelijk?
Opdracht
Jouw advies aan ouders over ‘Jongeren & drugs’

Feedback
Van feedback kun je leren!
Feedback
Studente Iris heeft een opdracht voor haar stage gedaan en hierover een reflectieverslag geschreven. In een reflectieverslag wordt omschreven wat Iris precies heeft gedaan en kijkt ze terug op hoe ze de opdracht heeft uitgevoerd. Daarnaast vraagt ze feedback aan medestudente Manon. Feedback vragen aan docenten & medestudenten is normaal bij de opleiding pedagogiek en heel belangrijk om jezelf goed te ontwikkelen.
Bekijk in de video hoe studenten feedback vragen en geven in een app-gesprek.
21u Op stap met de studievereniging

Dialoogsessie: ontwikkeling van het denken bij kinderen
Dialoogsessie: ontwikkeling van het denken bij kinderen
Mini-college over de ontwikkeling van het denken door docent Jasper van Kesteren. In dit mini-college wordt verteld over de ontwikkeling van het denken bij kinderen; dit noemen we de cognitieve ontwikkeling. Psycholoog Piaget bestudeerde de psychologische ontwikkeling van kinderen en heeft hiervoor basisprincipes ontwikkeld die worden besproken in deze video.