• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Wil jij leidinggeven of coachen in een omgeving waarin de ontwikkeling van het kind centraal staat? Dan is de opleiding PMKE iets voor jou! Een opleiding waarin je leert om als pedagogisch leidinggevende, pedagogisch coach of beleidsmedewerker een bijdrage te leveren aan de optimale ontwikkeling van kinderen. De wereld waarin kinderen opgroeien, verandert immers in hoog tempo. Kinderen van nu brengen meer tijd door bij onderwijs en opvang. Ook gaan deze organisaties steeds vaker samenwerken in bijvoorbeeld een kindcentrum.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Een studie bij de opleiding Pedagogisch Management Kind en Educatie begint met een studiekeuzecheck. We bespreken dan wat jij van de opleiding verwacht en wat we van jou verwachten. Jouw talenten en uitdagingen staan tijdens de opleiding centraal. We begeleiden je intensief en je kunt altijd terecht bij de studieloopbaanbegeleider. Je leert zelfstandig te werken, maar ook in groepen. Gaandeweg de opleiding ga je steeds meer op eigen kracht functioneren.

Wat verwachten we van jou

Naast een nieuwsgierige houding naar het kind en naar medewerkers dien je ook een nieuwsgierige houding te hebben naar jezelf en je eigen handelen. Als toekomstig pedagogisch leidinggevende - of vanuit een coachende of adviserende rol – ben je in staat een vertrouwensband met medewerkers op te bouwen en hen te begeleiden. Daarnaast dien je een goede ‘sparringspartner’ te zijn voor andere leidinggevenden en externen. Je kunt ook goed organiseren, het helpt als je goed kunt omgaan met veranderingen en een ondernemende houding hebt.