Toelatingseisen

Vooropleidingseisen

• havo- of vwo-diploma
• mbo-diploma niveau 4.

Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM
EM
NG
NT

Doorstroommogelijkheden: masters en nascholingstrajecten

Alle opleidingen van het hoger onderwijs in Nederland zijn gesplitst in een bachelorfase en een masterfase.
Hbo-opleidingen heten nu ‘hbo-bacheloropleidingen’ en duren net als daarvoor gemiddeld vier jaar. De meeste afgestudeerde hbo-bachelors gaan de arbeidsmarkt op, maar in de nieuwe structuur is het veel gemakkelijker om direct na de bacheloropleiding of na enkele jaren werkervaring nog een masteropleiding te volgen. Dit kan in Nederland of in het buitenland. Dat kan een praktijkgerichte hbo-masteropleiding zijn of een wetenschappelijke masteropleiding op een universiteit.

Aangepast traject

Mogelijk beschik je door je afgeronde mbo-opleiding aangevuld met werkervaring of een andersoortige (hbo)-opleiding al over bepaalde basiskennis en beroepsvaardigheden, waardoor je één of meerdere competenties (deels of geheel) aan kunt tonen. In dat geval zou je in aanmerking kunnen komen voor een aangepast traject. In de praktijk komt dit veelal neer op een lagere studielast in bepaalde perioden. Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Niet de juiste vooropleiding?

Heb je niet de juiste vooropleiding, dan is het mogelijk om een toelatingsonderzoek te doen. Voorwaarde is wel dat je 21 jaar of ouder bent op het moment dat de opleiding start. Meer informatie

Studiekeuzecheck

Iedere nieuwe student krijgt na aanmelding een uitnodiging voor een online studiekeuzecheck.