• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Heb je interesse in een opleiding die de vakgebieden pedagogiek en educatie combineert met management en ondernemerschap? Dan is Pedagogisch Management (Kinderopvang) iets voor jou! Een opleiding waarin je leert om vanuit jouw pedagogische en educatieve bagage de juiste keuzes te maken als leidinggevende in een omgeving die het kind centraal stelt.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Een studie bij de opleiding Pedagogisch Management (Kinderopvang) begint met een studiekeuzecheck. We bespreken dan wat jij van de opleiding verwacht en wat we van jou verwachten. Jouw talenten en uitdagingen staan tijdens de opleiding centraal. We begeleiden je intensief en je kunt altijd terecht bij de studieloopbaanbegeleider. Je leert zelfstandig te werken, maar ook in groepen. Gaandeweg de opleiding ga je steeds meer op eigen kracht functioneren.

Wat verwachten wij van jou

Als pedagogisch manager heb je een veelzijdige functie, want je bent niet alleen deskundig als leidinggevende, maar ook op het gebied van opvoeden en opgroeien. Je onderneemt, coacht, plant, maakt werkroosters en beheert budgetten. Ook beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden die je inzet om met bijvoorbeeld ouders, scholen of met een gemeente te overleggen. Je bent flexibel en kunt omgaan met veranderende omstandigheden en je bent creatief in het vinden van oplossingen voor verschillende problemen. De opleiding is tevens een goede voorbereiding op een loopbaan als zelfstandig ondernemer in de kinderopvang en aanverwante branches.