“Het praktijkcontact met mensen is erg leuk.”

"Ik zit nu in het tweede jaar van de opleiding Podotherapie. Hiervoor deed ik MBO Schoonheidsspecialiste & Medisch Pedicure. Tijdens deze opleiding ontdekte ik dat het pedicure gedeelte mij het beste ligt. Daarom leek Podotherapie mij een logische vervolgstap.

Overstap naar HBO

In het begin vond ik de overstap van MBO naar HBO moeilijk. Het duurde ook best een tijdje voordat ik wist hoe ik alles moest aanpakken. Wat enorm hielp, is dat Podotherapie een kleine opleiding is. Je hebt veel persoonlijk contact met je leraren. Zij staan ook altijd voor je klaar om te helpen. Echt super fijn.

Theorie versus praktijk

Je hebt natuurlijk theorievakken, maar de praktijkvakken vind ik het leukste gedeelte van alles in de opleiding. En dan vooral het contact met mensen. Ik heb er erg veel zin in, om als ik ben afgestudeerd, bij iemand in de praktijk te gaan werken. Als ik genoeg praktijkervaring heb opgedaan start ik een eigen praktijk!”

Femke Knoops

PS. Wil je mij iets vragen? Mail mij dan gerust.

Sfeerafbeelding Fontys

Tip van Femke:

"Oriënteer op tijd wat voor je opleiding je wilt gaan doen. Bezoek ook vooral de open dagen en de meeloop dagen. Zit je eenmaal op de opleiding, ben dan niet bang om hulp te vragen aan anderen."