Kevin Huizing

'Rockacademie sprak me aan vanwege het goede imago, de duidelijke visie en de indrukwekkende lijst alumni'

Kevin Huizing timmert al flink aan de weg als DJ Budakid. Hij is bezig een bekende naam te worden in de dancescene en draaide op festivals als Solar, Indian Summer, Kindergarten en in clubs als Melkweg in Amsterdam en De Effenaar in Eindhoven.

Kevin ging na zijn studie aan Academie Sint Lucas in Boxtel meteen werken. Maar hij was steeds wel veel bezig met muziek. Hij besefte dat hij serieus iets met de muziek wilde gaan doen en besloot om zich aan te melden bij de Rockacademie. ‘Wat is er tenslotte leuker dan een studie te volgen over iets waar je toch al de hele dag het allerliefste mee bezig bent?’ De Rockacademie sprak hem het meeste aan vanwege het goede imago, de duidelijke visie en de inmiddels indrukwekkende lijst alumni. Hij noemt de sfeer bij FHK prima, al vindt hij het wel iets te gestructureerd. ‘Het zou van mij iets puurder mogen, waarbij iedereen wat vrijer zijn eigen ding mag doen. Dat zou in mijn ogen zorgen voor meer samenhang en eenheid tussen de vele verschillende opleidingen van FHK’.

Kevin is heel enthousiast over zijn docenten. Degenen die hem hebben geïnspireerd en gemotiveerd, dat zijn er eigenlijk te veel om op te noemen. Hij pikt Michel Sanchez-Infante eruit: ‘Michel is geen doorsnee docent. Hij is echt zéér betrokken bij zijn studenten. Hij inspireerde, motiveerde mij en heeft me enorm veel bijgebracht over het vak van muziekproducer’. Ook de Vlaamse docent Gert Keunen is favoriet: ‘Deze ‘wijze uit het zuiden’ zal ik ook niet snel vergeten. De manier waarop hij zijn colleges geeft is vrij uniek. Komisch, maar tegelijkertijd zeer doeltreffend’.

Wat hij van zijn toekomst verwacht? ‘Lastige vraag. Dat verandert namelijk met de dag. Ik heb er de laatste tijd regelmatig over nagedacht maar eigenlijk komt het er op neer dat ik gewoon graag tevreden wil zijn met de dingen die ik doe. De reden dat ik aan deze studie ben begonnen is dat ik mezelf de tijd wilde geven om me verder als muzikant te ontwikkelen. Ik heb het naar mijn zin en krijg mooie kansen. Zoals een uitwisseling met HDPK (Hogeschool voor de Kunsten) in Berlijn waar ik deel van uit mag maken. Ik heb nog geen moment spijt van gehad van mijn keuze en dat zal ik ook zeker niet gaan krijgen!’

Kevin Huizing Kevin Huizing