Studiekosten

Collegegeld

In het Hoger Onderwijs betaal je jaarlijks collegegeld voor het volgen van een opleiding. De collegegeldtarieven zijn afhankelijk van nationaliteit, woonplaats, een eventueel eerder behaalde graad en van de opleiding die je wilt gaan volgen of al volgt.
Wil je precies weten hoeveel je moet betalen aan collegegeld voor deze opleiding? Ga dan naar de collegegeldmeter.

Bijkomende kosten

Naast de kosten voor collegegeld, moet je ook rekening houden met andere kosten zoals voor introductie, boeken, readers, dictaten en excursies.

Studiefinanciering

Als je studeert aan een voltijdopleiding en je voldoet aan bepaalde voorwaarden, dan heb je recht op studiefinanciering (in de vorm van een lening) en een studenten-reisproduct voor je OV-chipkaart.
Voor meer informatie en de precieze voorwaarden kijk je op www.duo.nl

Zie ook Collegegeld, voor uitgebreide informatie en voorwaardenAanvullende kosten

Studiebijdrage

Rockacademie is een bekend merk, dat staat voor hoogwaardig onderwijs op het gebied van popmuziek. Rockacademie profileert zich als educatief partner voor de muziekindustrie. Dit doen we onder meer door naast het reguliere programma voor de studenten van alle leerjaren extra en interessante activiteiten te organiseren.

Om dit te kunnen realiseren vragen wij naast het collegegeld een studiebijdrage. Deze vrijwillige bijdrage wordt gebruikt voor relevante activiteiten die buiten het reguliere curriculum vallen. In het studiejaar 2015-2016 bedraagt de studiebijdrage €400.

De studiebijdrage wordt in 2015-2016 onder meer aangewend voor Dance and Jam night in 013, Workshops/Masterclasses/Gastsprekers, Music Lab Showcases 013, inclusief live internet streaming van showcases, project Rockacademie On Tour, Music Company project The Institute Londen, School of Music summerschool Skopje Macedonië.

Het beleid studiebijdrage van Rockacademie is goedgekeurd door de opleidingscommissie van Rockacademie en de IMR van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten.