Studie in Cijfers

Een studie kiezen die echt bij jou past kan lastig zijn. Het is dan ook goed om te weten hoe studenten hun opleiding beoordelen en hoe er landelijk over gedacht wordt.

Bij Fontys vinden we eerlijke voorlichting heel belangrijk, want we zien graag dat je op de juiste plek terechtkomt. Daarom vind je hieronder een handig overzicht, waarin je snel ziet hoe de opleiding scoort ten opzichte van het landelijke gemiddelde. Zie de toelichting voor meer informatie.
Sfeerafbeelding Fontys

Extra toelichting

Het werkveld in het sociaal-agogisch domein is onderhevig aan grote veranderingen. Dit heeft gevolgen voor de beroepskansen van onze professionals. Instellingen zoeken steeds meer breed inzetbare professionals in plaats van mensen die gespecialiseerd zijn in één bepaald vakgebied of doelgroep. In de gemeente Eindhoven wordt bijvoorbeeld de ondersteuning die iemand nodig heeft op het gebied van werk, wonen, zorg, samenleven in wijken en buurten of ontspanning niet meer vóór hem, maar samen met hem geregeld. Dit gebeurt in wijkgerichte ‘generalistenteams’ met als uitgangspunt het eigen kunnen van mensen. Fontys Hogeschool Sociale Studies speelt in op deze ontwikkelingen door studenten op te leiden tot professionals die voorbereid zijn op deze veranderende arbeidsmarkt. Benieuwd naar het arbeidsmarktperspectief? Bekijk het hier.