Gino Henkel (alumnus)

“Mensen helpen op mijn eigen manier”

“Mensen helpen op mijn eigen manier”, dat was de gedachte waarmee ik de opleiding Sociale Studies begon in 2007. Na mijn ervaringen als vrijwilliger in het culturele werkveld kwam ik erachter dat ik ook mensen op weg kon helpen met theater, dans, jongerenwerk, activiteiten en evenementen. Daarom koos ik voor Sociale Studies!

Het gaat tijdens de studie vooral om keuzes maken en weten wat je zelf wil doen. Zo koos bewust voor het project in Bosnië waar ik voor het Fontys4Bosnië project in 2009 een jongerencentrum en in 2010 een basisschool heb opgeknapt. Ook heb ik de minor onderwijskunde gevolgd en studenten bij het studentenloopbaancentrum geholpen met hun studiekeuze. Mijn stage heb ik ingevuld met jongerenwerk bij een festival en heb ik mijn afstudeeronderzoek gedaan over weerbaarheid van kinderen bij een echtscheiding.

Tijdens mijn opleiding heb ik docenten ontmoet die inspiratiebron én steunpilaar waren voor mij. De persoonlijke band die ik heb ontwikkeld gedurende de opleiding betaalde zich uit in steun bij zwaar studieweer, coaching bij stage obstakels en advies bij mijn persoonlijk leerproces. Nog steeds heb ik contact met enkele docenten. Zij zijn onderdeel van mijn netwerk en erg waardevol!

“Competenties die ik tijdens mijn studie heb opgedaan, zoals plannen, communiceren, samenwerken, coachen en begeleiding bieden, kan ik dagelijks toepassen in mijn huidige werk”. Na de bachelor Social Work heb ik nog een Kopopleiding Omgangskunde gevolgd. Hiermee kon ik lesgeven op scholen én mezelf profileren binnen de cultuur sector. En dat heeft me gebracht waar ik nu sta: in de wereld van Urban Culture.

Ik werk nu als zelfstandige bij een cultureel projectbureau genaamd Mad Skills waar ik me bezig houdt met cultuur educatie, projectwerk en evenementen. Ik coördineer projecten, stuur mensen aan rondom activiteiten, maar werk ook plannen en concepten uit of houd me bezig met subsidies aanvragen. Daarnaast werk ik bij het Summa College als praktijkbegeleider. Hierbij coach ik stagiaires in het culturele werkveld en begeleid ik ze in hun persoonlijke ontwikkeling. Omdat deze studenten vaak wat bagage en/of een kleurrijk verleden hebben kan ik veel van wat ik geleerd heb bij Sociale Studies toepassen.

Wat je ook met Sociale Studies wil doen, maak je eigen keuzes tijdens de opleiding en wees regisseur van je eigen geluk. Het is voor mij de opleiding voor mensenwerk en ondersteuning bieden in welke vorm dan ook. Als het maar bij je past!

Meer informatie over mij kun je vinden op:
www.madskills.nl
www.facebook.com/GinoHenkel040
www.facebook.com/040-Projects

Sfeerafbeelding Fontys