Kennismaken met Sportkunde

 
Leuk dat je verder kennis wilt maken met de opleiding Sportkunde! Je vindt hier diverse films, studenten vertellen over hun ervaringen én je kunt je aanmelden voor events.
Daarnaast hebben oud-studenten nog een speciale boodschap voor je, worden zoveel mogelijk veelgestelde vragen beantwoord, staat er voor jou en je ouders/verzorgers een infographic klaar met alle belangrijke informatie en is er nog een samenvatting in pdf waar alle informatie nog eens 'quick and handy' terug te lezen is. Wat je ook kiest: laat het ons weten als iets nog niet duidelijk is!

 

Bekijk hier de voorlichtingsfilm

en ontdek alles wat je moet weten over Sportkunde

 
 

Whatsapp of mail ons!

Wij vinden het leuk om met jou in contact te zijn. Stuur ons gewoon een appje, wij maken graag tijd om met je te 'kletsen'.

Whatsapp met Sebastiaan, 3e jaars

Vragen over studeren aan Sportkunde?

Vragen? Stuur mij een appje!

Whatsapp met Marucha, docent

Vragen over de opleiding of toelating?

Stuur een bericht via WhatsApp

WhatsApp met Clara, Studiecoach

Vragen over begeleiding tijdens je studie?

Stuur een bericht via WhatsApp

Opleidingsinformatie, feiten, kosten en cijfers

Lijkt het jou leuk om mensen, van jong tot oud, verantwoord te laten bewegen en bewust te maken van een gezonde leefstijl? Dan vind je hieronder verdiepende informatie.

De overzichtelijke infographic vertelt je alles over studiekosten, propedeuserendementen, werkgelegenheid en hoe wij studenten begeleiden. Echt iets om samen met je ouders te bekijken. Daarnaast vind je een samenvatting in PDF van o.a. de Sportkunde-profielen, opbouw van de opleiding en wat je na je bachelor zou kunnen doen. Tot slot een overzicht van veelgestelde vragen (en antwoorden!) die we veelal tijdens een Open Dag krijgen.


Events

Wil je meer weten over de opleiding? Meld je dan aan voor een online opleidingsvoorlichting in de week van 15 tm 19 maart 2021. Tijdens de presentatie hoor je veel ins en outs over de opleiding, je krijgt gelegenheid om je vragen te stellen en je kunt meeluisteren naar de antwoorden op vragen die anderen stellen.

De data van de voorlichtingen per opleiding worden uiterlijk 12 februari 2021 gepubliceerd. Vanaf dat moment kun je je ook aanmelden. We ontmoeten je graag online!

Tijdens een proefstudeerdag kom je naar het gebouw toe en studeer je samen met andere middelbare scholieren een dag bij ons. We stellen een speciaal programma voor je samen, zodat je een goed beeld krijgt van hoe de opleiding in elkaar zit. Je maakt kennis met studenten en docenten en je ervaart wat het studeren aan het hbo en bij Fontys inhoudt. 

Vanwege de coronarichtlijnen zijn we gedwongen de proefstudeerdagen nog even uit te stellen. Vanaf wanneer dit wel kan plaatsvinden, is voor ons ook nog even onduidelijk.

Heb je interesse in een proefstudeerdag, laat dan hier je gegevens achter, dan houden we je op de hoogte.

Sneak Preview

Mijn naam is Robbie en ik studeer aan de opleiding Sportkunde. Middels deze Sneak Preview krijg je een impressie van wat er zoal tijdens mijn opleiding aan bod komt.
Om je een goede indruk te geven kun je mini-colleges volgen, geven we je een beeld van de verschillende onderwijsblokken en maak je online toetsen om te kijken of je de stof goed hebt begrepen. Daarnaast neemt één van mijn medestudenten Martine je een dag mee op haar stage.

Hopelijk draagt deze Sneak Preview bij om te kijken of de opleiding Sportkunde écht bij je past.

Sfeerafbeelding Fontys

Zo ziet het er uit bij ons

Even binnenkijken bij Fontys Sporthogeschool.

We kunnen jou helaas op dit moment niet live ontvangen op de opleiding. Maar we snappen dat je toch graag een kijkje wilt nemen in het gebouw van Fontys Sporthogeschool. In deze video laten we je zien waar we 'wonen'!

 

 

Studenten en oud-studenten vertellen...

Wilbert: "Dankzij Sportkunde heb ik geleerd om heel snel te schakelen en te denken in mogelijkheden"

Bekijk de verhalen van oud-studenten en luister wat ze jou te vertellen hebben

 

 
Sven en Marielle vertellen over een beweegproject waarbij ze senioren binnen een gemeente aanzetten tot een gezondere leefstijl en meer bewegen.

Wegens het niet accepteren van de cookies is de youtube video niet zichtbaar.

Hoe organiseren ouderejaars studenten een meerdaags evenement voor alle eerstejaars? Willem vertelt over het totale leerproces en de uitvoering

Wegens het niet accepteren van de cookies is de youtube video niet zichtbaar.

Topsporter?

Dan kunnen wij ons voorstellen dat je enkele vragen hebt. Je kunt hieronder de kennisclip bekijken of even contact zoeken met onze topsportcoördinator.

Contact met Dirma, Topsportcoördinator

Vragen over studeren en topsport?

Stuur mij een mail Ga naar de website

 • Het verhaal van Kim
  Waarom heb je voor Sportkunde gekozen?

  "Ik wilde iets met sport dat ik in de toekomst kan combineren met mijn eigen situatie. Ik heb een aantal aantal lichamelijke beperkingen waardoor ik regelmatig tegen problemen aanloop als het gaat om sporten en bewegen. Mijn doel is om hier meer aandacht voor te krijgen en meer mogelijkheden voor te creëren."

  Is de opleiding wat je ervan verwacht had?

  "Deels, maar niet helemaal. De onderwerpen sluiten wel aan bij mijn verwachtingen, maar ik merk dat het me redelijk makkkelijk afgaat. Dus mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar meer uitdaging, getuige het feit dat ik nu twee minoren volg en geen extreme studielast ervaar."

  Welke vakken vind je het leukst?

  Ik vind voedingsgedrag erg interessant. Vaak weten mensen hoe belangrijk voeding voor ze is, maar toch laat hun gedrag iets anders zien. Daarnaast vind ik het keuzeblok 'Begeleiden van Adventure Educatie' erg interessant. Hier kan ik mijn interesse in outdooractiviteiten combineren met gedragsverandering en groepsdynamica. Ik vind het fascinerend om mensen bewust te laten worden van wat ze denken en waarom ze bepaalde keuzes maken. Het lijkt me mooi als ik daar een bijdrage aan kan leveren."

  Wat vind je van de opleiding tot nu toe?

  Heel afwisselend, de eerste twee jaar krijg je een vast programma waarin de basis gelegd wordt. Niet ieder blok vond ik even leuk, maar het was wel leerzaam. Persoonlijk vind ik dat een tweejarig basisprogramma wel wat veel is. Ik ben nu pas bezig met hetgeen wat mij écht interesseert en geniet veel meer van de opleiding.

  Wat heeft de opleiding tot nu toe voor je betekend?

  "Ik heb me met name ontwikkeld op het gebied van kennis, het werken in projectgroepen en mijn professionele ontwikkeling (aan de hand van stages). Daarnaast is mijn zelfverzekerdheid toegenomen."

  Weet je al wat je wilt gaan doen / worden na de opleiding?

  "Ik weet wel dat ik de richting van sport en gedrag op wil, maar wat dat precies gaat worden weet ik nog niet."

  Heb je nog een tip voor een student die overweegt Sportkunde te kiezen?

  "Loop vaker mee dan 1 dag om meer te zien van de opleiding."

  Sfeerafbeelding Fontys