Online open dag Sportkunde

Welkom op de Online Open Dag

Deze website geeft je de mogelijkheid om je online te oriënteren op de opleiding Sportkunde. Zo zit er een team van studenten en docenten voor je klaar om je te helpen bij je (studie)keuze. Je kunt je vragen appen, maar bellen mag natuurlijk ook. Daarnaast kun je onze voorlichtingsfilm bekijken om een goed beeld te krijgen van de opleiding, de sfeer proeven door middel van een vlog van student Fabiana die een Open Dag bezoekt of virtueel een rondje lopen door het gebouw van Sporthogeschool zelf. Er staat bovendien een Online Proefles voor je klaar en oud-studenten hebben nog een speciale boodschap voor je.

Verder hebben we zoveel mogelijk veelgestelde vragen beantwoord, staat er voor jou en je ouders/verzorgers een infographic klaar met alle belangrijke informatie en is er nog een samenvatting in pdf waar alle informatie nog eens 'quick and handy' terug te lezen is.

Wat je ook kiest: laat het ons weten als iets nog niet duidelijk is!

Algemeen contact met de opleiding

08850 81111
sporthogeschool@fontys.nl
Theo Koomenlaan 3, Eindhoven
06 28377982

Bekijk hier de voorlichtingsfilm

en ontdek alles wat je moet weten over Sportkunde

Wil je weten hoe het er tijdens een Open Dag normaal aan toe gaat? Vlogster Fabiana gaat het beleven
Klaar voor een virtuele tour door het gebouw van
Fontys Sporthogeschool?

Aanmelding en toelating Sportkunde

De aanmeld- en selectieprocedures waren in volle gang toen deze crisis uitbrak. Om jou meer tijd en ruimte te geven om je aan te melden, wordt de uiterste aanmelddatum verschoven naar 1 juni. 

In principe vindt er voor dit studiejaar geen toelating plaats. Met andere woorden: zodra je je inschrijving volledig hebt afgerond, ben je toegelaten en zien we je graag eind augustus bij de start van de opleiding Sportkunde. Dat geldt ook voor MBO-ers. De medische keuring blijft wel staan en deze moet voor 15 augustus 2020 worden ingeleverd bij de opleiding.

Wel vinden we het belangrijk dat je je goed oriënteert zodat je ook zeker weet dat je de juiste keuze maakt. Om die reden hebben we een aantal zaken uit de toelating weggezet in een module online proefstuderen. Nadat je je hebt aangemeld voor de opleiding via Studielink.nl, krijg je direct toegang tot MijnFontys en ontvang je hier meer informatie over.

Online Proefstuderen

Bij de opleiding Sportkunde kun je vanaf nu Online Proefstuderen in de vorm van een Sneak Preview. Deze Sneak Preview geeft een goed beeld van hoe een studieweek er bij de opleiding Sportkunde uitziet. Zo kun je mini-colleges volgen, krijg je een beeld van de verschillende onderwijsblokken en maak je online toetsen om te kijken of je de stof goed hebt begrepen. Onderdelen die we normaal gesproken tijdens een toelatingsdag zouden behandelen, laten we hierin eveneens terugkomen.

Bekijk de Sneak Preview!
 

Opleidingsinformatie, feiten en cijfers

Lijkt het jou leuk om mensen, van jong tot oud, verantwoord te laten bewegen en bewust te maken van een gezonde leefstijl? Heeft deze informatie dan ook je interesse gewekt? Dan wordt het tijd voor wat verdiepende informatie.

Hieronder vind je een overzichtelijke infographic die je alles vertelt over studiekosten, propedeuserendementen, werkgelegenheid en hoe wij studenten begeleiden. Echt iets om samen met je ouders te bekijken. Daarnaast vind je een samenvatting in PDF van o.a. de Sportkunde-profielen, opbouw van de opleiding en over de toelating (2021-2022). Tot slot een overzicht van veelgestelde vragen tijdens een Open Dag.

 

Wilbert: "Dankzij Sportkunde heb ik geleerd om heel snel te schakelen en te denken in mogelijkheden"

Bekijk de verhalen van oud-studenten en luister wat ze jou te vertellen hebben