Aanvullende toelatingseisen opleiding Sportkunde

Aanmelding en toelating voor studiekiezers die eind augustus 2020 willen starten aan de opleiding Sportkunde

De aanmeld- en selectieprocedures waren in volle gang toen deze crisis uitbrak. Om jou meer tijd en ruimte te geven om je aan te melden, wordt de uiterste aanmelddatum verschoven naar 1 juni. 

In principe vindt er voor dit studiejaar geen toelating plaats. Met andere woorden: zodra je je inschrijving volledig hebt afgerond, ben je toegelaten en zien we je graag eind augustus bij de start van de opleiding Sportkunde. Dat geldt ook voor MBO-ers. De medische keuring blijft wel staan en deze moet voor 15 augustus 2020 worden ingeleverd bij de opleiding.

Wel vinden we het belangrijk dat je je goed oriënteert zodat je ook zeker weet dat je de juiste keuze maakt. Om die reden hebben we een aantal zaken uit de toelating weggezet in een module online proefstuderen. Nadat je je hebt aangemeld voor de opleiding via Studielink.nl, krijg je direct toegang tot MijnFontys en ontvang je hier meer informatie over.

Medische sportkeuring

Voor de start van de opleiding Sportkunde moet je een medische (basis)sportkeuring ondergaan. Deze is verplicht en bindend. Doel daarvan is dat zowel jij als de opleiding weet met welke fysieke beginsituatie je aan de opleiding begint. Voor deze keuring kun je terecht bij een erkend Sportmedisch Adviescentrum (SMA). Op deze site kun je zoeken naar een SMA bij jou in de buurt. De kosten zijn zo’n € 115,-.