Kennismaken met Technische Natuurkunde

 
Leuk dat je verder kennis wilt maken met Technische Natuurkunde! Je vindt hier diverse filmpjes, studenten vertellen over hun ervaringen én je kunt je aanmelden voor events. Kijk vooral lekker rond. We staan te popelen om jouw vragen te beantwoorden en je te helpen bij twijfels of andere zaken. Zien of spreken we elkaar?

Bekijk hieronder meteen de video met inhoudelijke info over de opleiding.

 

Bekijk hier de voorlichtingsfilm

en ontdek alles wat je moet weten over Technische Natuurkunde

 
 

Opleidingsinformatie, feiten, kosten en cijfers

Bij Technische Natuurkunde komen vele natuurkundige thema’s aan bod. Je leert ook samenwerken, plannen, verslagen maken, presenteren en onderzoeken. In het eerste jaar werk je aan de thema's met practica en vakken: wiskunde, optica, mechanica, warmteleer, meettechniek, atoom- & kernfysica, elektronica, elektriciteitsleer en programmeren. Het tweede jaar staat ook in het teken van thema’s en projecten met vakken als smart materials, quantummechanica, transportfysica, thermodynamica en heat and mass transfer. In het derde jaar loop je stage en in het vierde jaar studeer je af en volg je een minor.

Hieronder vind je een factsheet in PDF met allerlei nuttige informatie over de opleiding Technische Natuurkunde. Ook vind je een overzicht van veelgestelde vragen (en antwoorden!) die we veelal tijdens een Open Dag krijgen.


Events

Dit studiejaar zijn er geen online open dagen meer. In het najaar organiseren we weer veel activiteiten, waaronder ook opleidingsvoorlichtingen. We houden je graag op de hoogte als je een paar gegevens achterlaat.

Tijdens een proefstudeerdag kom je naar het gebouw toe en studeer je samen met andere middelbare scholieren een dag bij ons. We stellen een speciaal programma voor je samen, zodat je een goed beeld krijgt van hoe de opleiding in elkaar zit. Je maakt kennis met studenten en docenten en je ervaart wat het studeren aan het hbo en bij Fontys inhoudt. 

Vanwege de coronarichtlijnen zijn we gedwongen deze fysieke proefstudeerdagen nog even uit te stellen. Vanaf wanneer dit wel kan plaatsvinden, is voor ons ook nog even onduidelijk. 

We hebben wel een online alternatief voor je ontwikkeld om je tóch zo goed mogelijk een beeld te kunnen geven van onze opleiding en studenten/docenten.

De data waarop deze online proefstudeerdagen gepland staan hieronder vermeld. Kan je niet op een van deze data? Laat dan je gegevens achter in onderstaan formulier. Dan nemen wij contact met je op zodra er nieuwe proefstudeerdagen gepland zijn!

Zo ziet het er uit bij ons

Even binnenkijken bij de opleiding Technische Natuurkunde.

We kunnen helaas niet iedereen live ontvangen op de campus. Maar we snappen dat jij toch graag een kijkje wilt nemen bij de opleiding. In deze video laten we je zien waar we 'wonen'!

 

 

Onze studenten vertellen...

Kunde Natuurkunde!

In een spelshow worden Technische Natuurkunde studenten op de proef gesteld over hun kennis over de opleiding.

 

 
Sfeerafbeelding Fontys

Marleen

'Of je nou een praatje maakt op het da Vinci plein of met een biertje in de hand zit bij de borrel, het is altijd gezellig met de docenten en praktijkbegeleiding van Technische Natuurkunde. Dit laagdrempelige contact bij zowel informele praatjes als bij vragen over de lesstof, maakt de sfeer bij TN!'

Sfeerafbeelding Fontys

Thom

'Mijn drang om te ondernemen en problemen aan te pakken kan ik goed kwijt bij Technische natuurkunde.
Ik word ondersteund en gestimuleerd om mijn eigen weg te vinden. Dat definieert TN voor mij.'

Studievereniging Planck

Planck is de studievereniging van Toegepaste Natuurwetenschappen (TNW), het instituut waar de opleiding Applied Science onder valt.

Wij zetten ons in voor alle studenten van TNW. Wij organiseren diverse studiegerelateerde activiteiten, zoals huiswerkbegeleiding, workshops, lezingen en een reis naar CERN. Uiteraard zorgen wij ook voor de nodige ontspanning, met bijvoorbeeld borrels, spelletjes- en filmavonden en met het jaarlijkse TNW gala.

Neem vooral een kijkje op onze socials of onze website, waar je ook terecht kunt voor vragen over de opleiding, maar ook voor alle andere vragen die je hebt over bijvoorbeeld studiebegeleiding, het studentenleven of wonen op kamers!

Wegens het niet accepteren van de cookies is de youtube video niet zichtbaar.

Whatsapp of mail ons!

Wij vinden het leuk om met jou in contact te zijn. Stuur ons gewoon een appje, wij maken graag tijd om met je te 'kletsen'.

Contact met Eva, 4e jaars student

Via Whatsapp

Stel je vraag aan onze docenten en studenten

via mail via een 1:1 videogesprek

Stel je vraag aan ons via Instagram

via instagram