• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Age-friendly design and innovation, daarmee kun je de opleiding het beste omschrijven. In deze opleiding leer je leeftijdsvriendelijke diensten en producten te ontwerpen met als doel de kwaliteit van het leven van ouderen te verbeteren.

We leven steeds langer en er komen minder jongeren bij. Deze trend zet zich de komende jaren fors door en dat zorgt voor een samenleving met een grote groep ouderen. Zij hebben andere, specifieke wensen en behoeftes en daar zijn nieuwe producten en diensten voor nodig. Dat moet je breed zien. Het gaat over vragen op het gebied van wonen, werken, welzijn, gezondheid, techniek, marketing en vrije tijd.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Steeds meer organisaties, bedrijven en overheden zijn op zoek naar professionals die producten en diensten kunnen ontwikkelen voor de groter wordende en diverse groep ouderen. Belangrijk hierin is dat de toegepast gerontoloog de verbindingen legt tussen de diverse vakgebieden zoals wonen, werk, vrije tijd, welzijn, gezondheid en techniek.
Omdat een toegepast gerontoloog vooral op projectmatige wijze werkt, word je hier tijdens de opleiding goed op voorbereid. De projecten waaraan je werkt komen zoveel mogelijk uit de praktijk en de resultaten worden ook toegepast in de praktijk. Docenten zijn experts op hun vakgebied en hebben een coachende rol. Op een toegankelijke en laagdrempelige manier helpen zij het beste uit jezelf te halen.

Wat verwachten wij van jou

Deze toenemende vergrijzing zorgt voor veel uitdagingen voor de toegepast gerontoloog. Jij bent nieuwsgierig, ondernemend, actief en hebt een onderzoekende houding. Veroudering biedt kansen en dat vraagt om vernieuwingen en veranderingen in de maatschappij zodat deze voor iedereen toegankelijk is, ook voor ouderen. Samenwerken en goed communiceren met diverse partijen is daarbij dan ook belangrijk .

Sfeerafbeelding Fontys

Open dag - 26 januari

Meer informatie over alle open dagen, proefstuderen en meelopen

Sfeerafbeelding Fontys

Ervaar de opleiding: kom proefstuderen of meelopen

meer info en data

Wat doet een toegepast gerontoloog

Docent Eric Schoenmakers legt uit waar een Toegepast Gerontoloog zich mee bezighoudt.

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd ook in Deeltijd
Locatie
Eindhoven
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Science
MAIL BEL: 0885077022 / 0885079955

Contact met Toegepaste Gerontologie

Naar alle contactgegevens

08850 77022
fhmg-stip@fontys.nl