• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

De toegepast gerontoloog ontwikkelt en realiseert leeftijdsvriendelijke diensten, zoals concrete producten, activiteiten, adviezen of beleidsplannen. Deze diensten zijn gericht op het verbeteren of behouden van de kwaliteit van leven van ouderen. En dit is nodig, want door de toenemende vergrijzing hebben veel organisaties grote behoefte aan professionals met kennis rondom wonen, werken, vrije tijd en zorg voor ouderen. De toegepast gerontoloog kan zijn kennis in al deze domeinen inzetten.  

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Een afgestudeerd toegepast gerontoloog werkt vaak op projectmatige wijze. Tijdens de opleiding worden studenten daarop voorbereid aan de hand van projecten. De projecten hebben een realistisch karakter en komen (in principe) van opdrachtgevers uit het werkveld. De docenten zijn experts op hun vakgebied en gastdocenten uit het werkveld zorgen voor een extra dimensie. Docenten vervullen een coachende en ondersteunende rol. Op een toegankelijke en laagdrempelige manier helpen zij het beste uit jezelf te halen.

Wat verwachten wij van jou

Het aantal ouderen in zal de komende jaren enorm toenemen in Nederland. Deze vergrijzing zorgt voor veel uitdagingen. Uitdagingen die een toegepast gerontoloog aanpakt en interesseert. Dat betekent dat jij een onderzoekende, nieuwsgierige en ondernemende houding moet hebben. Je ziet veroudering niet als een probleem, maar denkt in mogelijkheden. Je wil de maatschappij op een dusdanige manier helpen inrichten dat deze voor iedereen toegankelijk is, ook voor ouderen. Je kan goed samenwerken, verbinden en met verschillende partijen communiceren. Daarnaast vind jij het leuk om op projectmatige wijze diensten te realiseren en ontwikkelen. 

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd ook in Deeltijd
Locatie
Eindhoven
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Science
MAIL BEL: 0885077022 / 0885079955