Lesley Birsak

Toegepaste psychologie? Ja, ik ben erg blij dat het bestaat! Na mijn MBO opleiding apothekersassistente, wilde ik graag nog door met een HBO studie. Ik ben rond gaan kijken op verschillende sites en kwam uit op Fontys. Ik had me ingeschreven voor de Pabo. Halverwege het propedeuse jaar kwam ik erachter dat ik het individuele contact miste met personen. Ik wist dat ik wilde stoppen, maar heb toch nog doorgezet om mijn propedeuse mee te nemen naar een andere studie. Ik wilde graag individueel contact met jongeren en volwassenen. Na wat studietesten en nogmaals onderzoek op verschillende sites, kwam ik terecht bij Toegepaste Psychologie.

Ik ben erg blij dat ik deze stap gemaakt heb! De studie is breed zodat je in het eerste jaar al een goed beeld kan vormen van de verschillende gebieden, waar je later in terecht kan komen. Denk hierbij aan de arbeid en organisatie kant, de consumentenkant, de gezondheidskant en de onderwijskant. Het leuke aan de studie is dat je niet alleen kennis opdoet, maar deze ook kan toepassen in je projecten en in de vaardigheidsvakken. Zo ben je elke periode actief bezig met het verwerken van de informatie en je persoonlijke ontwikkeling, wat voor mij goed werkt! ​

In het derde jaar krijg je de ruimte om zelf je volgorde te bepalen in het volgen van een minor of om op stage te gaan. Ik heb gekozen om het eerste halfjaar op stage te gaan. Ook hier word je vrijgelaten in je keuze bij wat voor soort organisatie je stage wil gaan lopen. Ik heb voor een relatiebemiddelingsbureau gekozen en kijk erg uit naar deze stage! 

Al met al, ik ben er trots op om toekomstig TP-er te zijn!

Sfeerafbeelding Fontys

"Je bent elke periode actief bezig met je persoonlijke ontwikkeling"