Toelatingseisen

Havo/vwo

Voor de opleiding Toegepaste Psychologie ben je toelaatbaar met een havo- of vwo-diploma. Havo-scholieren met een C+M profiel moeten aan de wiskunde-eis voldoen. Voor meer informatie over de doorstroom van vwo naar hbo kun je kijken op www.fontys.nl/vwohbo

Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM wiA of wiB
EM
NG
NT

MBO Niveau 4


Voldoe je niet aan de nadere vooropleidingseisen?

Heb je een havo of vwo-diploma maar mis je een vak om aan de vooropleidingseisen te voldoen? Dan heb je bij Fontys de kans om alsnog toegelaten te worden door het behalen een toelatingstoets.


Mbo

Met een mbo-diploma (niveau 4) kun je ook toegelaten worden. Voor meer informatie over de doorstroom van mbo naar hbo kun je kijken op  www.fontys.nl/doorstroommbohbo.

Buitenlands diploma

Ben je in het bezit van een buitenlands diploma? Dan geldt als voorwaarde dat deze aan de Nederlandse normen voldoet. Daarnaast moet je over voldoende kennis van de Nederlandse taal beschikken. Neem contact met ons op om je diploma te laten waarderen.

Niet de juiste vooropleiding en 21 jaar of ouder?

Heb je niet de juiste vooropleiding, dan is het mogelijk om een 21+ toelatingsonderzoek te doen. Voorwaarde is wel dat je 21 jaar of ouder bent op het moment dat de opleiding start. Klik hier voor meer informatie.

Studiekeuzecheck

Iedere nieuwe student krijgt na aanmelding een uitnodiging voor een online studiekeuzecheck.