Toelatingseisen

Voor deze opleiding ben je toelaatbaar met een mbo-, havo- of vwo-diploma. Voor het succesvol doorlopen van de opleiding adviseren we dringend minimaal startniveau wiskunde B havo 5. Kijk in onderstaande tabel voor eventuele profieleisen.

Profielhavovwo
CMUitsluitend met wiBToelaatbaar met wiA/wiB
EMUitsluitend met wiBToelaatbaar
NGToelaatbaarToelaatbaar
NTToelaatbaarToelaatbaar

Met een mbo-achtergrond moet je een middenkaderopleiding of specialistenopleiding (kwalificatieniveau 4) gevolgd hebben om met een hbo-opleiding te kunnen starten. Voor de meeste opleidingen ben je met dit diploma direct toelaatbaar. De stap van mbo naar hbo kan als moeilijk worden ervaren voor de studie Toegepaste Wiskunde, voorkennis van wiskunde op havo niveau noodzakelijk. Om de aansluiting goed te laten verlopen kan het verstandig zijn om een extra instapcursus mbo-hbo instapcursus te volgen.

Buitenlands diploma

Ben je in het bezit van een buitenlands diploma? Dan geldt als voorwaarde dat dit aan de Nederlandse normen voldoet. Daarnaast moet je over voldoende kennis van de Nederlandse taal beschikken. Neem contact met ons op om je diploma te laten waarderen.

Voldoe je niet aan de nadere vooropleidingseisen?

Heb je een havo of vwo-diploma maar mis je een vak om aan de vooropleidingseisen te voldoen? Dan heb je bij Fontys de kans om alsnog toegelaten te worden door het behalen een toelatingstoets. Bij het succesvol behalen van de toets krijg je een certificaat waarmee je alsnog toelaatbaar bent voor de opleiding van jouw keuze. Kijk voor de toelatingseisen op de webpagina van de opleiding die je wilt gaan volgen. 

21+ toets

Heb je niet de juiste vooropleiding? Dan is het mogelijk om een toelatingsonderzoek te doen. Voorwaarde is wel dat je 21 jaar of ouder bent op het moment dat de opleiding start. Meer informatie vind je hier. Je kunt ook contact opnemen via 21plustoelatingsonderzoek@fontys.nl.

Studiekeuzecheck

Iedere nieuwe student krijgt na aanmelding een uitnodiging voor een online studiekeuzecheck.

Toelating

Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM wiB wiA of wiB
EM wiB
NG
NT
Lees precies hoe het zit