Sprint naar content
Placeholder for Fontys video
Heb je nog een vraag over de opleiding Vastgoedkunde? Stuur me gerust een app, ik beantwoord ze graag!"
Ruud, student Vastgoedkunde
 

Opbouw

Je week ziet er ongeveer zo uit:

  • Kennismodules - 16 uur per week

    • In deze modules krijg je kennis aangereikt door docenten en mensen uit het vakgebied. Je past deze kennis meteen toe in de praktijk.

  • Vastgoedlab - 4 uur per week

    • In het lab word je gestimuleerd om eigen ideeën te ontwikkelen en projecten op te zetten die de vastgoedpraktijk kunnen vernieuwen.

  • Contextmanagement - 2 uur per week

    • Bij contextmanagement ga je ontdekken hoe jij jezelf verhoud tot de vastgoedwereld.

  • Zelfstudie - 12 uur per week

Je begint met een degelijke basis die iedereen nodig heeft om als vastgoedprofessional te functioneren. Die basis wordt gelegd in de eerste vijf bootcampweken. Een voorzichtige verkenning van de wereld van het vastgoed hoort daar natuurlijk ook bij. Tijdens deze eerste vijf weken krijg je een basis op het gebied van bedrijfseconomie, privaatrecht, publiekrecht, bouwkunde en algemene economie.

In je eerste jaar volg je vervolgens verschillende kennismodules. Je mag deze modules zelf kiezen. De kennis die je tijdens de modules opdoet pas je gelijktijdig toe in praktijk. Je kunt onder andere kiezen uit de volgende modules:

  • Gebiedsontwikkeling
  • Vastgoedverwerving
  • Vastgoedontwikkeling
  • Vastgoedexploitatie
  • Herontwikkeling en transformatie

Jaar 2 en 3 van de opleiding Vastgoedkunde noemen we de hoofdfase. In deze faseverdiep je jezelf verder in de wereld van vastgoed en de stakeholders. Je kiest nog meer kennismodules die betrekking hebben op de verschillende thema’s binnen het vastgoed. Daarbij leer je verbanden te leggen met maatschappelijke ontwikkelingen die van invloed zijn en ga je verbanden zien tussen de verschillende thema’s. Je gaat jouw kennis en skills nog verder ontwikkelen en toepassen in de praktijk van het Vastgoed.

Het Vastgoedlab waarmee je in jaar 1 gestart was loopt ook in jaar 2 door. Dat geldt ook voor het stukje contextmanagement. In deze fase van je opleiding krijg je ook meer internationale mogelijkheden. Zo maak je in jaar 2 een internationale reis.

Naast het reguliere programma is het mogelijk om je aan te melden voor het Honours Programme aan het einde van jaar 1. Als je toegelaten wordt, volg je een op maat gemaakt programma aangeboden door de FEC Talent Academy. Het Honours Programme start in jaar 2 en loopt door tot aan het eind van jaar 4.

Na de eerste twee jaar ga je in jaar 3 een half jaar aan de slag in de praktijk. Je loopt dan stage en volgt daarna een minor.

Vastgoedkunde studenten lopen stage bij allerlei verschillende organisaties binnen de vastgoedsector: projectontwikkelaars, vastgoedbeleggers, gemeentes, ontwikkelende aannemers, woningcorporaties etc. Je zoekt je eigen stagebedrijf, maar kunt ook aan de slag bij een van onze partnerorganisaties.

Een minor is een half jaar keuzeruimte waarin je jezelf nog verder kunt verdiepen in het vastgoed, of jezelf kunt verbreden door een hele andere minor te volgen. Denk bijvoorbeeld aan een minor Circulaire Economie of een vreemde taal. Welke minoren je allemaal kunt kiezen, kun je vinden op www.kiesopmaat.nl.

In het vierde jaar kies je nog een aantal verdiepende modules en het Vastgoedlab krijgt een nog prominentere rol. Dit wordt een opmaat naar je afstuderen. Het laatste half jaar ligt je focus volledig op het afstuderen. Ook hierbij kies je een vorm die goed bij jou past.