Na de opleiding

Na je opleiding kun je overal in de gezondheidszorg gaan werken als verpleegkundige. Bijvoorbeeld in het ziekenhuis, in de ouderenzorg, in een revalidatiecentrum, in de wijk, in de jeugdgezondheidszorg, gehandicaptenzorg of de psychiatrie. Bekijk de video’s hieronder om een indruk te krijgen van de mogelijkheden.

 • Arbeidsmarktperspectief

  De arbeidsmarkt voor verpleegkundigen is in beweging. De samenleving vergrijst en de zorgvragen worden steeds complexer. De zorg wordt steeds persoonlijker en tegelijkertijd is er grote druk door de kosten die dat met zich meebrengt. Er is veel vraag naar hbo-verpleegkundigen die zorg verlenen op hoog kwalitatief niveau en de verwachting is dat dat in de toekomst nog zal toenemen.

  Sfeerafbeelding Fontys

 • Doorstuderen

  Er zijn veel hbo-vervolgopleidingen voor verpleegkundigen. Bijvoorbeeld Kinderverpleegkunde, Intensive Care Verpleegkunde of Sociaal Psychiatrische Verpleegkunde. Ook de masteropleiding Advanced Nursing Practice is een mogelijkheid.

  Ook kun je na je studie een universitaire master volgen. Bijvoorbeeld Gezondheidswetenschappen of Verplegingswetenschappen.

  Een hbo-master die ook een goede aansluiting geeft op je opleiding is de master Healthy Ageing Professional.

  Sfeerafbeelding Fontys
 • Alumnivereniging

  Welkom bij FHMG-alumni!

  FHMG-alumni is er voor alumni van de opleidingen binnen het instituut Fontys Hogeschool Mens en Gezondheid. Ons motto is: Blijvend in contact voor wederzijdse groei!

  Over FHMG-alumni

  FHMG-alumni is er voor studenten en alumni van de volgende opleidingen: Verpleegkunde, Management in de Zorg, Toegepaste Gerontologie en de master Advanced Nursing Practice. Per jaar studeren er aan het instituut FHMG circa 300 studenten af. Deze professionals gaan elk hun eigen weg en passen hun kennis toe in de praktijk. Sommigen studeren verder voor verdere verdieping. FHMG hecht veel waarde aan een wederzijdse samenwerking tussen FHMG, de verschillende opleidingen en deze professionals. Uitgangspunten daarbij zijn: boeien, binden, verbinden en kennisdeling.

  Waarom een alumnivereniging?

  Alumni zijn belangrijk voor de binding tussen school en praktijk. De alumnus neemt de theorie mee naar de praktijk en ervaart hier wat hij/zij aan de theorie heeft en ook wat er eventueel mist. Alumni kunnen dus een belangrijke bijdrage leveren aan de verbetering van onderwijs. Alumni hebben ook veel aan elkaar. Door een alumnivereniging is het mogelijk om toe te treden tot een alumni-netwerk. Op deze manier ontmoeten oud-klasgenoten elkaar weer, zijn zij als eerste op de hoogte van na- of bijscholingen en profiteren zij via het netwerk van elkaars deskundigheid. Daarnaast is het alumninetwerk een mooie kans om nieuwe collega’s te vinden voor jou organisatie, of wellicht ben je zelf wel op zoek naar een nieuwe uitdaging en biedt de alumnivereniging jou een mooi netwerk.