Voortrajecten Sector Theater

Voortraject Muziektheater/Musicaltheater

Interesse in Muziek- en/of Musicaltheater, maar nog geen diploma van je middelbare school op zak, of je niveau is nog niet hoog genoeg? Wij bieden een vooropleiding aan! Klik hier voor meer informatie.

Voortraject Docent Theater

Wil je je op de auditie voorbereiden of je oriënteren op de inhoud van de opleiding Docent Theater? Dat kan op verschillende manieren:

Oriënterende voortrajecten in Breda en Eindhoven

In Breda (Nieuwe Veste) en Eindhoven (Centrum voor de Kunsten, CKE) vinden in nauwe samenwerking met de Academie voor Theater oriënterende voortrajecten plaats. Je maakt kennis met verschillende vakken en (gast)docenten, zoals je die later mogelijk treft op de Academie voor Theater. Aan het eind van het voortraject krijg je een advies van het docententeam.  Een positief advies geeft recht op gratis deelname aan de auditierondes van de Academie voor Theater. 

Informatie en aanmelden in Breda: www.nieuweveste.nl , tel. 076-5299600, contactpersoon: Jorg van den Kieboom j.vanden.kieboom@nieuweveste.nl

Informatie en aanmelden in Eindhoven: www.cke.nl , tel. 040-2163263, contactpersoon: Karin van Dijk

Mogelijk vindt ook in Tilburg (Factorium) een dergelijk oriënterend voortraject plaats. 

Landelijke Oriëntatie Theaterscholen

Bij diverse jeugdtheaterscholen in Nederland kun je de cursus Landelijke Oriëntatie Theaterscholen (LOT) volgen. Deze cursus bereidt je voor op een auditie aan één van de theaterscholen in Nederland: www.jeugdtheaterscholen.nl.

Sfeerafbeelding FontysVooropleiding Theater Nieuwe Veste

Wil je naar een toneelschool? Wil je naar een opleiding voor theatermaker of docent?

Wil je weten wat zo’n opleiding inhoudt? Dan is deze vooropleiding de manier om hier achter te komen.

Voor wie?

De Vooropleiding  Theater bij de Nieuwe Veste in Breda is een stevige voorbereiding voor gemotiveerde spelers die van theater hun vak willen maken. Je ontdekt of het theatervak echt iets voor je is en zo ja, welke opleiding het beste aansluit bij jouw ideeën en mogelijkheden. We werken hierbij samen met de Fontys Academie voor Theater in Tilburg, die opleidt tot docerend theatermaker.

Wat ga je doen?

Elke maandagavond ga je d.m.v. verschillende spelopdrachten intensief aan het werk met je persoonlijke spelkwaliteiten en aandachtspunten. De cursus wordt gegeven door een ervaren theaterdocent en diverse gastdocenten HBO kunstvakopleidingen. Je werkt in verschillende lesblokken, te weten: spel, beweging, stem, regie, didactiek en dramaturgie. Daarbij bezoek je de Fontys Academie voor Theater in Tilburg.

Tenslotte sluiten we af met een presentatie voor publiek en mogelijk ook op Festival 39 graden bij Podium Bloos.

Aanmelden: www.nieuweveste.nl , je vindt de vooropleiding onder het kopje theater en theaterklassen.

Bij je aanmelding vragen we je om een korte motivatie brief.

de Nieuwe Veste