Voortrajecten Sector Theater

Voortraject Muziektheater / Musicaltheater

Niet iedereen is meteen klaar om in het eerste jaar van de studie Muziek- en Musicaltheater van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) te starten. Het kan zijn dat je je middelbare school diploma nog niet op zak hebt, of je praktijk- of theorieniveau is nog nèt niet hoog genoeg. De Academie voor Muziek- en Musicaltheater biedt je dan een vooropleiding aan.

Klik hier voor alle informatie.

Voortraject Docent Theater

Wil je je op de auditie voorbereiden of je oriënteren op de inhoud van de opleiding Docent Theater? Dat kan op verschillende manieren:

Oriënterende voortrajecten in Breda en Eindhoven

In Breda (Nieuwe Veste) en Eindhoven (Centrum voor de Kunsten, CKE) vinden in nauwe samenwerking met de Academie voor Theater oriënterende voortrajecten plaats. Je maakt kennis met verschillende vakken en (gast)docenten, zoals je die later mogelijk treft op de Academie voor Theater. Aan het eind van het voortraject krijg je een advies van het docententeam.
Een positief advies geeft recht op gratis deelname aan de auditierondes van de Academie voor Theater.

Informatie en aanmelden in Breda: www.nieuweveste.nl , tel. 076-5299600, contactpersoon: Irma Rens
Informatie en aanmelden in Eindhoven: www.cke.nl , tel. 040-2163263, contactpersoon: Karin van Dijk
Mogelijk vindt ook in Tilburg (Factorium) een dergelijk oriënterend voortraject plaats.

Landelijke Oriëntatie Theaterscholen

Bij diverse jeugdtheaterscholen in Nederland kun je de cursus Landelijke Oriëntatie Theaterscholen (LOT) volgen. Deze cursus bereidt je voor op een auditie aan één van de theaterscholen in Nederland: www.jeugdtheaterscholen.nl.