Toelatingseisen

Naast de vooropleidingseisen, moet je ook aan "aanvullende eisen" voldoen. Dit betekent dat je een toelating moet doen.

Welke vooropleiding heb ik nodig om aan deze studie te beginnen?

Je bent toelaatbaar met een van de volgende diploma's:
- HAVO- of VWO-diploma. Er zijn geen specifieke profieleisen.
- MBO-diploma niveau 4. Neem ook een kijkje op: www.fontys.nl/mbo

Buitenlands diploma

Ben je in het bezit van een buitenlands diploma? Dan geldt als voorwaarde dat deze aan de Nederlandse normen voldoet. Wanneer je wordt toegelaten, vragen we gewaarmerkte kopie├źn van je diploma en cijferlijst op, zodat wij het diploma kunnen laten waarderen. Wil je dit eerder laten doen, neem dan contact met ons op. Daarnaast moet je over voldoende kennis van de Nederlandse taal beschikken, we vragen je dan om een bewijs van NT2 Programma II. Heb je een Nederlands of Belgisch diploma (Vlaams), dan voldoe je automatisch aan de taaleis.

Niet de juiste vooropleiding?

Heb je niet de juiste vooropleiding, dan is het mogelijk om een 21+ toelatingsonderzoek te doen.
Dit bestaat uit een testdag waar je capaciteiten en aanleg op taal- en exact gebied worden gemeten. Voorwaarde voor de uitvoerende richtingen van Fontys Hogeschool voor de Kunsten is dat je 17 jaar of ouder bent op het moment dat de opleiding start.
Als je voor een extra toets in aanmerking komt, word je daarover door ons geïnformeerd.
Je moet dit onderzoek gedaan hebben, voordat je kunt worden uitgenodigd voor de toelating (aanvullende eisen).

Aanvullende eisen

Het toelatingsexamen voor de opleiding Vormgeving bestaat uit een intake-assessment gebaseerd op je praktijkwerk en affiniteit met de kunsttheorie.
Het assessment duurt ongeveer een dag (meestal een zaterdag) en bestaat uit een thuisopdracht en een praktische opdracht waaraan tijdens de toelatingsdag gewerkt kan worden. De aanwezige docenten zullen korte gesprekken met je voeren naar aanleiding van je beeldende werk, je motivatie en je portfolio. Indien nodig volgt er een extra gesprek.
Je hoort zo snel mogelijk of je toegelaten bent.

Data toelating

Op onderstaande data vinden intake-assessments voor studiejaar 2018-2019 plaats:
zaterdag 22 februari, 4 april, 16 mei, 13 juni 2020
Vrijdag 21 augustus 2020

Je wordt uitgenodigd op de eerst mogelijke datum. Er worden per toelatingsdag niet meer dan 20 kandidaten uitgenodigd. Wees er dus op tijd bij!

Studiekeuzecheck

Alle opleidingen van Fontys Hogeschool voor de Kunsten zijn zogenaamde selectieopleidingen en voor deze opleidingen bestaat de studiekeuzecheck uit een toelatingsexamen/auditie.

Sfeerafbeelding Fontys