Locaties

 • Eindhoven
  Sfeerafbeelding Fontys

  Brede mogelijkheden voor jou als student

  Eindhoven biedt je naast je studie brede vrijetijdsinvullingen: je kunt je aansluiten bij sportclubs en studieverenigingen, ook het uitgaansleven biedt vele mogelijkheden. Fontys Hogeschool Engineering heeft een eigen studievereniging SV Innovum
  Als je gaat studeren dan kun je de keuze maken om op kamers te gaan. Bij de Nederlandse Woonbond krijg je hier meer (praktische) informatie over. Om een kamer te vinden kun je je vrienden en familie vragen, een advertentie plaatsen op Hyves en Facebook, of de kameraanbiedingen in de krant raadplegen. Ook kunnen de volgende websites handig zijn bij je zoektocht naar een kamer

  Sfeerafbeelding Fontys

  Projectenbureau ExPo

  Fontys Hogeschool Engineering heeft een eigen projectenbureau: Expo.
  Het bedrijfsleven kan een project laten uitvoeren door studentgroepen die samengesteld zijn vanuit de opleidingen werktuigbouwkunde, elektrotechniek en mechatronica.
  Een vakdocent en een procesbegeleider ondersteunen je daarbij.

  Samenwerking binnen projecten: IPD

  Naast het werken aan projecten vanuit ExPo voeren studenten in het vierde jaar van de studie IPD projecten uit (dit is ook een mulitdisciplinaire projectvorm met opdrachten vanuit het bedrijfsleven, de presentaties van het project zijn volledig in de Engelse taal; een jury van ondermeer deskundigen uit de beroepsvereniging voor Ingenieurs KIVI Niria stelt de vragen en beoordeelt mede de projectresultaten.

  de creatie van de zonnevolgrobot is een van de resultaten van en IPD project
 • Venlo
  Campus Venlo

  Waarom Venlo?

  In Venlo heb je de mogelijkheid om te studeren in het Nederlands, Engels of Duits en je loopt twee maal een (inter)nationale stage. Ook kun je een deel van de opleiding volgen aan één van onze partnerscholen in het buitenland. Daarbij kun je rekenen op financiële ondersteuning.

  De opleidingen zijn optimaal aangepast aan de internationale markten. Venlo onderhoudt uitstekende contacten met ondernemingen die op Europees niveau actief zijn. En daaronder bevinden zich natuurlijk ook ondernemingen uit de regio Venlo! Juist deze contacten maken een praktijkgerichte opleiding voor onze studenten mogelijk. Daarnaast vind je in de klassen studenten van verschillende nationaliteiten. Ook werkt Venlo op verschillende gebieden samen met hogescholen binnen en buiten Europa. Dat alles draagt bij aan een open, grensoverschrijdend karakter!

  In Venlo voel je je snel thuis. Je leert de studenten en docenten binnen jouw opleiding snel kennen. Omdat de campus van Fontys Venlo wat kleinschaliger is, is het persoonlijke contact sterk. Kortom, Fontys Venlo draagt persoonlijk contact én begeleiding hoog in het vaandel.

  Breed in Engineering

  We zetten graag breed in. Het eerste semester van de opleiding volg je daarom samen met studenten van de opleidingen Mechatronica en Industrieel Product Ontwerpen. In deze fase krijg je een brede basis Engineering aangeboden. Na dit brede semester begin je met je gekozen opleiding. Maar, na een half jaar kun je zonder studievertraging ook nog switchen naar één van de andere opleidingen. Op deze manier houd je je opties open en proef je van alle richtingen binnen het brede van Engineering.