Young Musicians Academy Tilburg

 • Inhoud
 • Voor wie?
 • Toelatingseisen en aanmelden
 • Betaling cursusgeld

Inhoud

De klas voor uitzonderlijk talent!

Het onderwijs binnen de Young Musicians Academy is geheel toegespitst op de individuele mogelijkheden van ieder kind. Behalve veel aandacht voor de instrumentale of vocale ontwikkeling is er aandacht voor kamermuziek en voor een goede muziektheoretische scholing. Dit voortraject wordt aangeboden op:
- Klassieke muziek: zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.​
- Lichte muziek: woensdag van 15:00 - 18:00 uur.
- Hoofdvaklessen zijn op afspraak door de week, in sommige gevallen ook mogelijk op zaterdag (viool, piano).

Voor wie?

Deze klas is alleen bestemd voor (zeer) jong uitzonderlijk talent met voldoende mogelijkheden om straks tot de (inter)nationale top te behoren. Naast je studie aan het Conservatorium volg je regulier basis- of middelbaar onderwijs.

Toelatingseisen

Voorwaarde is dat je het ingangsniveau hebt, dat bij de betreffende vakken hoort. Dit wordt via een toelatingsexamen getoetst.

Aanmelden

Aanmelden voor de audities voor 2020-2021 bestaat uit twee stappen.

 1. Klik in het blok  “Startdata” op de knop “aanmelden”.
  Vul het inschrijfformulier in en bevestig.

  LET OP! De voorwaarden inschrijving cursisten (incl. betalingsverplichting) zijn pas op jou van toepassing nadat je bent toegelaten èn hebt bevestigd dat je je wilt inschrijven.
 2. Twee werkdagen na het invullen van het inschrijfformulier, ontvang je van fhksa@fontys.nl een link per e-mail om je aan te melden voor de toelating/auditie. Dit is een andere e-mail dan die je na 1 dag van no-reply@fontys.nl ontvangt (met daarin je PCN nummer en wachtwoord om in te kunnen loggen op de Fontysportal). Bewaar deze e-mail ook goed! Geen e-mail(s) ontvangen? Controleer dan je spam.

  Zodra je het aanmeldformulier hebt ingevuld en bevestigd, krijg je een ontvangstbevestiging. Uiterlijk een week voor de toelatingsdatum, ontvang je per e-mail een uitnodiging voor de toelating.


Betaling cursusgeld

Bij het invullen van het inschrijfformulier kun je kiezen voor een factuur of een machtiging. Betalen in termijnen is alleen mogelijk als je voor een machtiging kiest.

Cursusniveau
Voortraject
Kosten
€ 1650,– (BTW Vrijgesteld)
Studieduur
12 maanden
Lesplaats(en)
Tilburg
Lesdagen en -tijd
Zaterdag
Startmoment(en)
05-09-2020